Nursima’nın sözleri yürekleri dağladı!

Nursima’nın sözleri yürekleri dağladı!
Şehit polisin eşi Ayşe Diri’nin kucağında babasının cenaze törenini izleyen 3.5 yaşındaki Nursima herkesi ağlattı

Babamı nereye götürüyorlar anne

Şehit polis için Van ve Nevşehir’de tören düzenlendi. Törenlere valiler, milletvekilleri, kaymakamlar da katıldı. Nevşehir’deki tören sonrası şehit, Niğde’nin Altunhisar ilçesi Yakacık Köyü’nde toprağa verildi. 

 

Nursima’nın sözleri yürekleri dağladı!

Şehidin 3.5 yaşındaki kızının cenaze töreninde “Babamı neden oraya götürüyorlar” sözü herkesi ağlattı.

Van’da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Yusuf Diri’nin naaşı, törenle memleketi Niğde’ye gönderildi. Milli Egemenlik Caddesi üzerinde önceki gün takip edilen 2 PKK’lı terörist ile polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK’lı ölü, 1 PKK’lı yaralı ele geçirilirken Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Yusuf Diri şehit oldu.  Dün şehit polis Diri için Van Jandarma Filo Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, siyasi parti temsilcileri, İl Jandarma Komutanı Albay Yücel Uğur, Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, şehidin ailesi, polis ve askerler katıldı. Tören öncesi gözyaşı döken aileyi Vali Taşyapan teselli etmeye çalıştı. Şehitler için saygı duruşunun ardından şehit polis memuru Diri’nin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü dua yaptırdı. Duanın ardından Şehit Diri’nin Türk bayrağına sarılı tabutu polislerin omuzunda Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçağa taşındı. Bu sırada şehidin 3.5 yaşındaki kızı Nursima Diri’nin, “Babamı neden oraya götürüyorlar” demesi yürekleri burktu. Şehidin eşi Ayşe ve çevredekiler elinde şeker olan Nursima’nın sözleri karşısında gözyaşlarına boğuldu.  daha sonra şehit polisin naaşı, Van’dan uçakla Kapadokya Havalimanı’na götürüldü.

Toprağa verildi

Türk bayrağına sarılı tabutla askerlerin omuzlarında aprona taşınan şehit için havalimanında tören tertip edildi. Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir MHP Milletvekili Mehmet Varol, Nevşehir Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin, Gülşehir Belediye Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, polisler ve askeri erkan katıldı. Törenin ardından kara yoluyla memleketi Niğde’nin Altunhisar İlçesi Yakacık Köyü’ne uğurlandı. Polis memuru Yusuf Diri, ikindi namazını müteakip Yakacık Köyü Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Yakacık Köyü Şehitliğinde toprağa verildi. 7 kardeşin en küçük çocuğu olan şehit polis memuru Yusuf Diri, evli ve bir kız çocuğu babasıydı.