Beştepe'deki resepsiyonda bir kuş sütü eksikti

Beştepe'deki resepsiyonda bir kuş sütü eksikti
Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen ve yüzlerce davetlinin katıldığı 30 Ağustos resepsiyonunda sunulan yiyecek ve içecekler, ekonomik sıkıntılar ve sözde tasarruf politikalarını yeniden gündeme taşıdı.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak siyaset ve sanat dünyasından yüzlerce konuk katıldı.

Resepsiyonda servis edilen yiyecek ve içecekler ise dikkat çekti. Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, davette sunulan yiyecek ve içecekleri köşesinde sıraladı.

Ejder Meyveli Smoothie'den, Orman Meyveli Special'e dikkat çeken bir çok lüks yiyecek ve içeceklerin yer aldığı menü, Türk Lirasının dolar karşısında hızla değer kaybetmesi ve art arda gelen zamların ardından vatandaşın düştüğü ekonomik sıkıntıları yeniden akıllara getirdi.

24 Haziran seçimlerinin ardından yaşanan ekonomik krizin ardından açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, devlet kademesi başta olmak üzere tasarrufa gidileceğini söylemişti. Tasarruf politikalarının gündeme alındığı bu günlerde resepsiyonda servis edilen menüler ise dikkat çekti.

Munyar'ın resepsiyondaki menü listesine yer verdiği yazısının ilgili bölümü ise şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı Sosyal Hizmetler Müdürü Seyit Başkonak yanımıza geldi:

- Yine sürprizlerimiz var.
Sunulan içecekleri sıraladı:

- Ejder Meyveli Smoothie (Chia tohumu eşliğinde), Efuli (Liçi meyvesi eşliğinde), Aloevera (Starex meyvesi eşliğinde), Orman Meyveli Special, Bahçe Naneli Limonata, Taze Sıkılmış Portakal, Taze Sıkılmış Greyfurt, Taze Sıkılmış Havuç, Taze Sıkılmış Elma.

Yiyecek ikramlarını kokteyl masalarına koydukları listeden gösterdi:

- Pataşur içerisinde Çerkez Tavuğu, Zencefilli Somonlu Suşi, Tartalet içerisinde Antakya usulü Humus, Susamlı Levrek Simidi, Aydın usulü kuzu çöp şiş..."

AHLAT'A CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Malazgirt Zaferi'nin kutlamaları için gittiği Ahlat'ta bölgeye Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılacağını açıklaması da benzer tartışmaları beraberinde getirmişti.

Ekonomik sıkıntıların katlanarak arttığı bu günlerde 1071 oturma alanı ve 10 dönüm bahçe alanına sahip bir köşk yapılacağının açıklaması "Devletin paraları nerelere harcanıyor" sorularını gündeme getirmişti.

İlgili Haberler