Avukat, akademisyen ve iş adamları gözaltında

Avukat, akademisyen ve  iş adamları gözaltında
İzmir’de iddia olunan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında yakalama kararı bulunan avukat, akademisyen ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 57 kişinin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi, 34 kişi gözaltına alındı.

 Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar emniyette götürüldü, 23 kişinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K. İ.’nin de bulunduğu belirtildi. Operasyonun, İzmir’de temmuzda düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu, ele geçirilen 15 yıllık arşivdeki makbuzların incelenmesi sonucu “himmet” adı altında örgüte yüklü miktarda para yardımı yapan, yardım toplayan ve ticari işlemleri organize ettikleri belirlenen şüpheliler hakkında gözaltı kararı bulunduğu  öğrenildi. 

Usulsüzlük
İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K. İ.’nin da vakıf gayrimenkullerini örgüte usulsüz kullandırdığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Şüpheliler arasında çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren iş adamlarıyla avukatların olduğu, bir akademisyenin aranmasına devam edildiği belirtildi. Bu arada, gözaltındaki avukat İ.Ç, temmuzdaki operasyonda yakalanan bazı şüphelilerin avukatı olarak açıklamalarda bulunmuştu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, operasyonla ilgili bilgi verildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Örgüt adına himmet, infak, burs, bağış, kurban ve benzeri adlar adı altında düzenlenen toplantılara katılanlardan ikna ya da tehdit ve şantaj yoluyla para topladıkları, bu paraları örgüte aktararak ekonomik kaynak sağladıkları iddiaları ile bu yönde ciddi bulguların bulunması üzerine daha önce Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca operasyon başlatıldı.” (AA)