Turistlere fırçalı tuzak

Turistlere fırçalı tuzak
Beyoğlu ve Beşiktaş’ta ayakkabı boyacıları turistleri hedef aldı. Boyacılar fırça düşürme bahanesiyle turistleri tuzağa çekiyorlar.

Beyoğlu ve Beşiktaş’a çöken ayakkabı boyacıları fırça düşürme bahanesiyle turistleri tuzağa çekiyor. Edinilen bilgilere göre, 10 Aralık Şehitleri Parkı ve Beşiktaş Vodafone Park''ta boyacılar, turistlerin önünden giderek boya sandığındaki fırçayı yere düşürüyor.

TURİSTLERDEN PARA İSTİYOR

Bazı turistler fırçayı alarak boyacıya veriyor. İyilik yaptığını düşünen turist boyacını tuzağına düşüyor. Boyacı, bir anda turistlerin ayakkabılarını boyamaya veya tozlarını almaya başlıyor. Ayakkabılarını boyatmak istemese de boyacı turistleri bırakmıyor. Hızla ayakkabıların tozlarını alıyor, boyuyormuş gibi yaparak turistlerden para istiyor.

YENİ KURBANLAR ARIYORLAR

O anları ise DHA görüntüledi. Görüntülerde, jest yapıyormuş gibi davranan boyacı, turistlerin ayakkabılarını boyamak için sandığını kuruyor. Bu hareketi jest olarak algılayan turistler ise boyacının para talebi karşısında şaşkına dönüyor. Turistten para alarak yeni kurbanlar arıyorlar.

Turistleri hedef alan 4 ayakkabı boyacısı, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis, boyacılara idari işlem yaparken, zabıta ekipleri de malzemelerine el koydu.

İlgili Haberler