Biçilmiş kaftan Ali Sürmen

Ben diyeyim “kendine münhasır”, siz söyleyin “Dünyada eşi benzeri görülmeyen” bir adalet sistemi ile yönetilen Türkiye’de “al birini vur ötekine” denecek kadar bir başı bozukluk sürüp gidiyor. Çünkü, adaletin tesis edilemediği bir yerde, hiç bir konuda hakkı ve hukuku yerine getiremezsiniz.

* * * 

Devletin adaletle ilgili şüpheler yaratacak kararlara imza attığı bir ülkede genel asayiş olaylarından siyasete, spora kadar sirayet eden haksızlıklar ve bunlardan istifade edenlerin yönetme tercihleri toplumun tüm kesimlerini germekte dahası çatışmaya kadar bile vardırmaktadır. Bariz örnekleri o kadar çoktur ki.

* * * 

Sporda, futbolda ve Trabzonspor’da da olduğu gibi. Öyle veya böyle, 3 yıl önce kanunun kati damga
vurarak “var” dediği şike olayı, daha sonra vurulan ikinci bir damga ile “yok” sayılmıştır. Bunu dünyanın hiç bir ülkesinde göremezsiniz. Türkiye hariç.

* * * 

Şike konusundaki yaşanan zıtlığın tam göbeğindeki Trabzon’da olup bitenler de adalet sistemindekilerden farklı değildi. Hacıosmanoğlu başkanlığında oluşturulan tek kişilik (!) yönetimin zikzakları camiayı uçurumun kenarına getirmiştir. Yargıtay’ın aldığı son kararın uygulanıp- uygulanmamasının bile tartışıldığı bir süreç bile yaşanmaya başlanmıştır. Ve bu süreçte, şayet Türkiye’de adaletin “a”sı bile var ise Trabzonspor’da seçime gidilmesi gerekmektedir.
Hem de bu yönetim ile değil, mahkemenin atayacağı 3 kişiden oluşacak bir kayyum heyeti ve bu heyete başkanlık edecek birisi ile.

* * * 

İşte bu konuda bile camia bırakın yönetim-muhalefet tercihlerini, her ikisi kendi içinde bile kutuplaşmıştır. O nedenle Trabzon’a kayyum yönetimi ile başkanlık edecek kişinin tartışılır olmaması gerekmektedir. Bugünkü ahval içinde de hem yüklendiği görev, hem hukukçu olması ve hem de her iki kesimden de alabileceği olurun azami düzeyde bulunması nedeniyle Divan Kurulu Başkanı Av. Ali Sürmen, bu iş için “biçilmiş kaftan”olmasa bile, en doğru
 tercihtir. Ali Sürmen ve ekibinin, Trabzonspor camiasını içine düştüğü kaostan
kurtulmasına yapabileceği en büyük katkı da, seçime tek adaylı bir liste ile gidilmesini sağlay

Yazarın Diğer Yazıları