Almanya ve Japonya’ya sıcak bakıyoruz

Almanya ve Japonya’ya sıcak bakıyoruz
Almanya ve Japonya’ya sıcak bakıyoruz

Türkler, diğer ülkelere karşı nasıl bir görüş besliyor? Bu sorunun yanıtı kapsamlı bir anketle ortaya çıktı. BBC’nin 25 ül

En olumsuz ülke: İsrail

 

Türkler, diğer ülkelere karşı nasıl bir görüş besliyor? Bu sorunun yanıtı kapsamlı bir anketle ortaya çıktı. BBC’nin 25 ülkede yaptırdığı bir anket, Türkiye’de 16 ülke arasında en olumlu bakılan ülkenin Almanya ve Japonya, en olumsuz bakılan ülkenin ise İsrail olduğuna işaret ediyor. katılanların yüzde 46’sı Almanya ve Japonya’ya sıcak bakarken, İsrail’in oranıysa yüzde 8’de kaldı. BBC Dünya Servisi için 25 ülkede Aralık 2012 ile Nisan 2013 arasında 26 bin 299 kişiyle görüşülerek yapılan ankete göre ekonomileri hızla gelişen Hindistan ve Çin’e bakış giderek olumsuzlaşıyor.

 

16 ülke ve AB değerlendirildi

 

Tüm dünyanın ülkeler bakışı dikkate alındığında en olumlu bakılan ülke yine Almanya çıkıyor, en olumsuz bakılan ülke ise İran. Almanya’yı Kanada, İngiltere, Japonya ve Fransa izliyor. Ankette, katılımcılara Avrupa Birliği ve şu 16 ülkeye nasıl baktıkları soruldu: Çin, Hindistan, İngiltere Japonya, ABD, Almanya, Kanada, Fransa, Brezilya, Pakistan, İsrail, İran, Güney Kore, Kuzey Kore, Rusya ve Güney Afrika. En olumsuz bakılan ilk üç ülke ise İran, Pakistan ve Kuzey Kore. 2005’ten beri yapılan ankette bu yıl Almanya en olumlu bakılan ülkeler listesinde Japonya’yı geçerek ilk sırada yer aldı.