Bila: “Bahçeli, Başkanlığı tabanına izah edemiyor”

Bila: “Bahçeli, Başkanlığı tabanına izah edemiyor”
Son dönemde AKP’ye iyice yakınlaşan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isimlerden biri olan Fikret Bila, Başkanlık sistemiyle ilgili Bahçeli’nin işinin zor olduğunu yazdı. Bila, “Bahçeli bunu tabanına izah edemiyor” dedi.

MHP’de değişim isteyen, yasal haklarını arayan, genel başkan adayı olan kim varsa partiden ihraç edilirken, AKP’ye yakın isimlerden ilginç analizler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yakından görüştüğü bilinen ve uçaklarında en yakınına aldığı isimlerden biri olan Hürriyet yazarı Fikret Bila, bugünkü köşe yazısında Bahçeli’nin tabanıyla ters düştüğünü yazdı.

Bila, Bahçeli Başkanlık sistemiyle geçmişte söylediği sözlerin tam aksi istikamette bulunduğunu ifade etti. Bila, Bahçeli’nin işinin zor olduğu söyledi.

İşte Bila’nın yazısındaki o bölüm:

“MHP'NİN ZORLUĞU

MHP'nin durumu AK Parti gibi rahat değil. Bunun nedeni başından beri başkanlık sistemine sert şekilde karşı çıkmış bir parti olarak şimdi özü itibarıyla başkanlık olan bir sistemi kabul edecek bir ittifaka girmesi. Bu pozisyon değişikliğini tabanına izah etmesi kolay değil. 'Hukuki durumu fiili duruma uygun hale getirelim' gerekçesi, önceki tutumuyla yarattığı çelişkiyi ortadan kaldıracak kadar güçlü görünmüyor.”