Bilgi Üniversitesi Rektörü Durman istifa etti!

Bilgi Üniversitesi Rektörü Durman istifa etti!
İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman istifa etti. Mehmet Durman'dan boşalan koltuğa ise üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver mütevelli heyeti tarafından vekaleten atandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, görevinden istifa etti. Başarılı bir akademik yılı geride bıraktıklarını belirten Prof. Dr. Durman, “Mezuniyetlerimiz bitti. Her şey tamamlandı. Dolayısıyla başarılı bir akademik yılı geride bıraktık. Bugün itibariyle görevimden istifa ettim. Bu tamamen kişisel bir şey,son olaylarla ilişkilendirilmesini istemem. Bu bir süreç” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Durman, Bilgi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak akademik hayatına devam edecek.

NE OLMUŞTU?

Derste Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği gerekçesiyle İstanbul Bilgi Üniversitesi ile ilişiği kesildiği iddia edilen Prof. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu gündemi uzun bir süre işgal etmişti. Ardından üniversitenin mezuniyet töreninde öğrenciler, rektör Prof. Dr. Mehmet Durman’ı konuşması esnasında arkalarını dönerek protesto etmişti.