BİLİC ARSENAL’E MEYDAN OKUDU

BİLİC ARSENAL’E MEYDAN OKUDU
Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda sahayı İngilizlere dar eden Beşiktaş’ın teknik direktörü Slaven Bilic rövanş için iddialı konuştu.

Hırvat çalıştırıcı, “Londra’ya turistik seyahate ya da alışverişe gitmeyeceğiz. Biz değil onlar çekinsin” dedi

eşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Arsenal ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında iyi bir futbol ortaya koyduklarını söyledi. Hırvat çalıştırıcı, seyirciler için sıkıcı bir maç olmadığını belirterek, şunları kaydetti: “Gerçekten harikaydı. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Planımıza sadık kaldılar. Arsenal, rakiplerine karşı pozisyon bulabilen bir takım, bize karşı da buldular ama biz daha çok pozisyon bulduk, fakat değerlendiremedik. Performansımız, beni rövanş için umutlandırdı. Oraya gol yemeden gidiyoruz. En önemli oyuncumuz Hutchinson yoktu. İkinci maçta oynama olasılığı yüksek. Onlarda da Ramsey olmayacak. Orta sahada önemli oyuncuları var ama bence en önemlileri Ramsey. Londra’ya alışveriş için gitmiyoruz. Çok önemli bir planımız var. Bazıları için bu hayal olabilir, gerçekleştirmek için her şeyi yapacağız.” 

Küfür etmedim
Karşılaşmanın sonuna doğru oyundan ihraç edilmesini de değerlendiren Bilic, hata yapmış olabileceğini kabul ederek, “Kesinlikle bir küfür ya da hakaret yoktu. Zaten maçtan hemen sonra da Wenger ve maçın hakeminden özür diledim. Çok ciddi bir fırsat yakalamak üzereydik. Top, Flamini’nin karnına çarpınca pozisyonumuz kesildi ve tepki gösterdim. Bu tip durumlara alışık değilim. Hayatımda 2 kez oyundan atıldım. Londra’da kulübede olmamam için hiç bir sebep yok. Ceza alacağıma inanmıyorum” ifadelerini kullandı. Sezona diğer rakiplerinden daha erken başladıklarını ve Wigan Athletic ile oynadıkları dostluk maçından beri henüz yenilmediklerini hatırlatan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
Futbolcular umutlu
“Feyenoord eşleşmesinden galibiyetlerle ayrıldık. Bu bizim üçüncü maçımız ve oynadığımız dostluk maçlarından beri henüz kaybetmedik. Özgüvenle doluyuz. Takımın dengesi oturdu. Arsenal’e karşı oynarken çılgınca baskı yapamazsınız. Top rakipteyken kontrollü olup topu korumamız lazımdı. İlk dakikadan itibaren planımızı gayet iyi uyguladık. Kağıt üzerinde plan yapmak kolaydır ama oyuncuların bu planı iyi uygulaması önemlidir. Harika bir sonuç almadık ama iyi bir maç çıkardık. Bu da beni rövanş maçı öncesi umutlandırıyor.” Hırvat çalıştırıcı yeni transfer Demba Ba’nın performansına da değinerek, “Tabii ki büyük bir karakter. Newcastle United ve Chelsea’de büyük işler başardı. Takımımızı ileri seviyeye taşıyacak. Onun olmasından dolayı çok mutluyuz” değerlendirmesinde bulundu.