Bin 800 yıllık yüzü ortaya çıkardılar!

Bin 800 yıllık yüzü ortaya çıkardılar!
Bilim insanları, Britanya'nın Roma döneminde yaşamış kadının yüzünü ortaya çıkarmak için 3 boyutlu tarama teknolojisini kullandılar.

Bilim insanları İngiltere'nin Doğu Sessex bölgesinde yer alan Beachy Head kalker burnunda 1953 yılında keşfedilen bin 800 yıllık iskeletin kafatasının, 3 boyutlu tarayıcıların yardımıyla yüzünü açıklığa kavuşturdular.

Dail Mail'in haberine göre, Bulunduğu kalker burnu yüzünden "Beachy Head'li kadın" ismini alan iskeletin, M.S 245 yıllarında, Britanya adasının Roma döneminde yaşamış Afrikalı bir kadına ait olduğu açıklandı.

NEDEN BRİTANYA'YA GELDİĞİ BİLİNMİYOR

Britanya adasına nasıl geldiği hakkında pek açıklık bulunmadığını belirten uzmanlar, Afrikalı kadının, Romalı bir yetkilinin eşi veya metresi olabileceği ya da bölgeye yerleşen bir tüccar olabileceği üzerinde durduklarını söylediler.

Eastbourne Borough Konseyi yetkilisi Jo Seaman, iskeletin müthiş bir keşif olduğunu belirterek, "Bu kadının 30 yaşlarında olduğunu, günümüzde Doğu Sussex adını verdiğimiz bölgede büyüdüğünü, balık ve sebzelerle beslendiğini, kemiklerinde hiçbir hastalığın bulunmadığını ve dişlerinin iyi durumda olduğunu biliyoruz. Ancak neden burada bulunduğunu ve sosyal statüsü hakkında bir bilgimiz yok." dedi.