Bin kat fazlasını vereceğim!

Sayın Erdoğan’dan bir ricam var.  Gezi Parkı’nda 40 metrekare
yer versin ben devletime tam bin katının tapusunu verecek, üzerini de ağaçlandıracağım.
“On yılda milyarlarca ağaç diktik, Gezi Parkı’ndan 12 ağaç sökmüşüz, çok mu?” diyerek gündem değiştirmeye çalışan bir Başbakan’a verecek cevabımız bu.
Ha, o kadar yerin var mı, yoksa, satın alacak paran var mı sorusu sorulabilir. İkisi de yok amma sözüm söz, eş-dost sâyesine biz bunu yapabiliriz. Çünkü uyguladıkları tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden köylü topraktan kaçıyor. 40 dönüm yeri 20-25 bin liraya rahatlıkla alır, hayrına da ağaçlandırırsınız.
Amma bunları konuşamayacağız.
Çünkü gündemi, “Bir başbakan gündem oluşturamıyorsa o görevde bulunmasın zaten” diyen Sayın Erdoğan tayin ediyor.
O, tam bir “Gündem oluşturma” ustası. “Oluşturduğu gündemle” halkın gerçeğini değil, partisinin çıkarını konuşturuyor..
Haftanın son yazısında isterseniz ustanın değiştirdiği gündemlerle nelerin konuşulduğu, konuşulması gerektiği halde nelerin saklandığına dair birkaç örnek verelim:
* Başbakan’ın desteklediği Suriye muhaliflerinden El Nusra’nın Adana’daki hücre evinde 2 kilo sarin gazı yakalandı. Dünyanın yüreği ağzına geldi, Rusya Türkiye’den resmî bilgi istedi. Çünkü 2 kilo sarin gazı Ankara nüfusunun tamamını toptan katledebilecek bir miktar. Gündem ustası sayesinde Türkiye bu gazın Adana’da ne işi olduğunu değil CHP heyetinin Esad’ı ziyaretini konuştu.
* Bir gece mesaisi ile Türkiye’nin damarlarındaki kan mesabesinde olan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, yabancılara peşkeş çekildi. Yabancı şirketlerin kapattıkları petrol alanlarından sadece Batman’da günde 40 bin varil petrol çıkartıyor. Bu şirketlerin Türk ortakları, ya Başbakanın akrabaları ya Başbakanın elinden tuttuğu şirketler. Gündem ustası sayesinde Türkiye bu gerçeği değil yabancı bankalardan yüksek faizle alınan paralarla IMF’ye olan burcunun kapatılmasını “ekonomik zafer” olarak konuştu, konuşup duruyor.
* Satılmadık ne altın, ne maden kaldı. Birkaç gün içerisinde TBMM’nin bir gece mesaisi ile Milli Parklar, Orman ve Su Havzaları imara açılacak, eşe dosta rant olarak dağıtılacak. Biz bu katliamı ve bu peşkeşi değil Başbakan’ın âkil adamlarının kendisine sunduğu raporu konuşacağız, çünkü, gündem ustası öyle uygun görecek..
* BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş resmî davetle çağrıldığı Rusya Parlamentosu Duma’da tam 4 saat Milli Ekonomi Modeli(MEM)’i anlattı. Ekonomistler, Putin’in danışmanları, öğretim üyeleri, gençler, gazeteciler onu dinledi ve Putin temsilcisini göndererek, “Sunumu dikkatle dinledim, Rusya bugüne kadar parça parça uyguladığı MEM’i artık bütün olarak uygulayacaktır” dedi. Dışişleri bilgilendirilmesine rağmen Türk heyeti ile kimse ilgilenmedi. Gündem ustasının adamları sayesinde Türkiye Moskova’daki Türk başarısını değil Acun Ilıcalı’nın Survivor’undaki tuvalet meselesini konuştu.
* “Arkamızda yüzde 50 halk desteği var” diye övünen Sayın Başbakan, Reyhanlı’da taşıma kalabalıkların karşısında bile yerde beş bin polis, havada helikopter koruması altında konuşurken, “Halkın desteğini kaybettin, çek git” diye fırça çektiği Esad, aynı günlerde spor kıyafetlerini giymiş, yanında eşi ile birlikte Şam sokaklarında korumasız geziyordu. Gündem ustası bunu da halkının gözünden saklamayı başardı.
* Gündem ustası Başbakan dün “Kardeşim” dediği, evine misafir olduğu, evinde misafir ettiği Esad’ı, “Verdiğimiz akla itibar etmedi, tam demokrasiye geçmedi” diye ABD ve İsrail namlularının önüne sürerken, kendisi, 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nde “Bürokratik oligarşiden” şikâyet etmeyi sürdürebildi. Demokrasi ile yönetilen bir ülke 90 yılda bürokratik oligarşi içersinde ise tek adam rejimi Suriye’de Esad bir iki yılda nasıl demokrasi getirsin, gündem ustası, işte bunu da konuşturmadı.
* Gündem ustası mücevher ithalatında vergiyi sıfırlarken yazarların telif ücretlerine yüzde 35 vergi uygulamaya başladı. Artık yazarlar mesela ev kirası ve emekli maaşı alıyorlarsa bu gelirlerine eserlerinin telif gelirleri de ilave edilecek, verecekleri beyannamede belli miktarı aştıkları görüldüğünde yüzde 35’e kadar gelir vergisi ödeyecekler. Mücevher ithalatçısı gündem ustasının akrabası notunu düşelim ve gündem ustasının ustalığı sayesinde Türkiye’nin bu çelişkiyi de konuşmayacağının garantisini verelim.
Türkiye hasta.
Amma Türkiye “hastanın” değil “ustanın gündemini” konuşuyor. Gündem ustası böyle istiyor çünkü..

Yazarın Diğer Yazıları