Binali Bey!..Türk topraklarında Yunan bayrağı dalgalanıyor...

Türk topraklarına pasaportla giren  Başbakan Binali Yıldırım herhalde unutmuş olacak!.. Zeytin Dalı harekâtında 8 askerimizin şehit olmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımız bayrak assın" çağrısı yaparak şehit cenazeleri kalkana kadar bayrak kampanyası başlatmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bayrak çağrısına tepki veren Binali Yıldırım, 3 Mart'da Kütahya'da yaptığı konuşmada, "Sen bayrağını cebine koyup Hakkari'ye girerken biz bayrağımız göğsümüzde, kalbimizde ve ofisimizde Türkiye'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk" diye karşılık vermişti.

Türkiye'nin her yerinde Türk bayrağı mı dalgalandırılıyor?...

Boş yere, samimiyet sorgulaması yapmayacağım!.. Gerçekler ayan beyan ortada... Yıldırım, Kütahya'da nutuk atarken Türk topraklarında Yunan bayrakları dalgalanmaya devam ediyordu. Aydın Eşek Adası'nda 7 Mart'da yapılan 12 Ada'nın Yunanistan'a katılışının 70'nci yıldönümü töreninde Yunan bayrakları dalgalandırıldı. Mehmetçik Suriye'de vatan için can verirken  küstah Yunan Türkiye'ye meydan okudu!..

2,-ahmet-takan.jpg

Alçaklık törenine, 2017'de inşa edilen Yunan ilkokulu ve lisesi öğrencileri de katıldı. Yunan bayrağı taşıyan öğrencilere okul müdürü Konstantinos Kougioumtzidis refakat etti. Tören, Aydın Eşek Adası sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros'un anıta çelenk koyması ile başladı. Aydın Eşek Adası'nda konuşlu Yunan Askeri Üssü'nün komutanı da anıta çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Aydın Eşek Adası'nda konuşlu Yunan Deniz Üssü ve Liman Komutanı ile adada konuşlu Yunan Polis Karakolu'nun Müdürü de anıta çelenk koydular. Anıta çelenk koyma merasiminin ardından Yunan bayrağı taşıyan öğrenciler tarafından tören geçişi yapıldı. Öğrenciler ve Yunan bayrakları adada yaşayan Yunanlılar tarafından alkışlandı. Türk toprağı olan Aydın Eşek Adası'nda, Yunan bayrağının altında ve Yunan bayrakları ile anma töreni yapılırken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olanı biteni turist gibi seyretti. Binali Yıldırım'ın milletimizin aklıyla alay ettiği bir kez daha tescillendi.

Olaya büyük tepki gösteren eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, "Binali Yıldırım, milletimizin gözünün içine baka baka milletimizin aklıyla alay ediyor. Yıldırım, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığında dalgalanan Yunan ve Bizans bayrakları ile elini kolunu sallayarak dolaşan 5 binden fazla Yunan askerini nasıl izah edecek? Yıldırım,Temmuz 2015'de,  Türk toprağı olan İzmir Koyun Adası'na, teknesindeki Türk bayrağını rulo yapıp saklayarak ve teknesine Yunan bayrağı çekerek pasaportla giriş yapmıştı. Yunan basınında çıkan haber ve resimlerin hiçbirini tekzip etmeyen/edemeyen Yıldırım önce bu olayın hesabını versin" dedi.

Eşek Adası'nın İngiliz ve Amerikan haritalarındaki konumu nedir?...

Ümit Yalım, ikinci Dünya Savaşı sırasında 12 Ada'nın önce Almanlar tarafından daha sonrada 1943'te İngilizler tarafından işgal edildiğini hatırlatarak yeni belgeler ortaya koydu:

"İkinci Dünya Savaşı sırasında 12 Adayı işgal eden ve 1948'de Yunanistan'a devredene kadar elinde bulunduran İngilizlerin 1943'te yayınladıkları haritada, Eşek Adası'nın, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye'ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve ismi Türkçe yazılmıştır.

3,-ahmet-takan.jpg

1947 Paris Barış Antlaşması'na taraf olan ABD'nin 1951'de yayınladığı haritada, Eşek Adası'nın, 12 Ada deniz sınırının dışında ve Türkiye'ye ait olduğu açıkça gösterilmiş ve ismi Türkçe yazılmıştır.

4,-ahmet-takan.jpg

İngiliz ve Amerikan haritalarına bakıldığında Binali Yıldırım'ın 'Türkiye'nin her yerinde bayrağımızı dalgalandırıyorduk' sözlerinin kuyruklu bir yalan olduğu ve vatan topraklarında Yunan bayraklarının dalgalandığı görülecektir."

Binali Yıldırım'a, eğer pasaportsuz da giriş yapabilirse, bir zahmet Aydın Eşek Ada'sına gidip Türk topraklarında kimin bayrağının dalgalandırıldığını yerinde tespit etmesini öneririm!..

Yazarın Diğer Yazıları