Binali Yıldırım: "Bahçeli'nin üzerine laf söylemek bize yakışmaz"

Binali Yıldırım: "Bahçeli'nin üzerine laf söylemek bize yakışmaz"
Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin grup toplantısındaki sözlerinden memnun olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bahçeli ne diyorsa odur, onun üzerine laf söylemek bize yakışmaz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde basın merkezini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Yıldırım, bir gazetecinin "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında, başkanlık konusunda 'Mecliste ne dersek milletin karşısında da onu diyeceğiz' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur" değerlendirmesini yaptı.

BAŞTAN BERİ BAHÇELİ AÇIKÇA SÖYLÜYOR

"Bahçeli'nin sözlerinden başkanlık konusunda referanduma yetecek sayıda milletvekiliyle destek olacağı açıklamasını çıkardınız mı?" sorusuna karşılık da Başbakan Yıldırım, "Baştan beri Sayın Bahçeli açıkça bunu söylüyor. 'Bu bir krizdir, bu sorun daha fazla ülkenin gündeminde kalmamalı. Bir an önce bizim siyaset olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp çözümün yollarını açmamız gerekir' diyor. 'Ya çözelim, anlaşıp çözemediğimize göre çözümü yapacak millete gidişi de engel olmayalım' diyor. Biz de tam bunu söylüyoruz. O bakımdan olayı böyle anlamak lazım." diye konuştu. 

Başbakan Yıldırım, "MHP'den destek gelmeyeceği endişeniz var mı?" sorusunu şöyle yanıtladı: 

MHP'NİN TAVRI ÜMİT VERİCİ

"Bizim görevimiz millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev yüce Meclis'indir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclis'e teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclis'in bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz Meclis'te bu teklife kedi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."

İlgili Haberler