Binali Yıldırım: Yerel yöneticilerden hesabını soracağız

Binali Yıldırım: Yerel yöneticilerden hesabını soracağız
Çözüm sürecinin mimarı olan ve şehirleri PKK'nin kontrolüne bırakan AKP'den ilginç mesajlar geliyor. Başbakan Yıldırım, 'Terörden sonra yapmamız gereken birkaç tane iş var. Bir tanesi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. 

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasının önemli satır başları şöyle:

"AK Parti geçmişten aldığı tecrübeyi geleceğe taşıyan bir Türkiye partisidir. AK Parti ile ne kadar övünsek yeridir.

Savunma sanayine son 14 yılda aktardığımız kaynak 30 milyar dolar. Yerlileştirme ve millileştirmeye önem verdik. Her alanda olduğu gibi savunma sanayinde de kendi kendimize yeterliliğimizi arttırmamız bölgedeki ülkelerin güvenliği ve geleceği için olmazsa olmazdır. Savun sanayinde yerlilik oranının2003’te yüzde 20’den aldık, bugünyüzde 60’a çıkardık. Güçlü millet güçlü orduyla mümkündür.

2018’in sonunda tamamen yerli kaynaklarla, yerli akıl ve alın teriyle yapılmış uydumuzda gökyüzünde olacak.

EZBER BOZAN DÜZENLEMELER GELİYOR

Türkiye’nin bütün şehirlerine tam bir adaletle hizmet götürmenin onurunu yaşıyoruz. Hiçbir bölgeyi ayırmadık. Türkiye’de demokratik istikrar ile ekonomik istikrar birlikte büyüyor. Yapacaklarımız bununla da sınırlı değil. Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda bir dizi karar aldık. Yakında Meclis’e getireceğiz. Üreten, yatırım yapan, ihracatı arttıran, pastayı büyütüp adilce büyüten bir ekonomi. Gerçek ekonomiyi büyütecek tedbirler alıyoruz. Yatırımcının önündeki kırtasiye işlerini kaldırıyoruz. Yatırım ortamının iyileşmesi için ezber bozan düzenlemeler geliyor. Yetişmiş insan gücüne ülkemizde oturma izni, çalışma izni hatta vatandaşlık da olmak üzere olanaklar sağlıyoruz. Beyin göçünü geri döndürecek tedbirler alıyoruz. Biz vatandaş mutluysa varız, vatandaş mutlu değilse bizim hükümet olmamızın ne anlamı var? Tarım sektörü Türkiye’de de stratejik sektör olmaya devam ediyor. Daima çiftçinin yanında olduk. Çiftçiye yılda 2 kez toplu destek yapacağız. 2023’te 150 milyar dolarlık tarımsal üretime ulaşmayı hedefliyoruz.

TERÖRE MALİ DESTEK VEREN BELEDİYELERDE YEREL YÖNETİCİLERDEN BUNUN HESABINI SORACAĞIZ

Türkiye terör belasından kurtulacak. Partimiz, sivil toplum kuruluşları Ramazanboyunca bölge ile gönül köprüleri kurdu. Ramazan’ın bereketini ülkenin her tarafında yaşattık. Terörden sonra yapmamız gereken birkaç tane iş var. Bir tanesi teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. En kısa sürede devletin verdiği kaynakları millet için kullanmayan bu yerel yöneticilerden bunun hesabını  soracağız. Bu konuda düzenleme de Meclis’e gelecek. Yağma yok! İnsanlar dişinden tırnağından arttıracak, siz dağa lojistik destek yapacaksınız. Ondan sonra da demokrasi diyeceksiniz, Türkiye’yi yurtdışında kapı kapı şikayet edeceksiniz. Marifet Yüksekova’ya yapılan havalimanının şantiyesini 99 kere yakmak değildir. Marifet vatandaşın önüne çukurlar, hendekler kazmak değildir.

OPERASYONLAR BİTTİ, İKİNCİ ADIMI ATIYORUZ

Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki ve sosyal yenileme. Çalışmalar başladı. Altyapı ve üstyapısıyla yöresel mimariyi yansıtan evleriyle… Gençlerimizi hayata bağlayacak tedbirleri de yaşama geçiriyoruz. Zenginlik merkezleri oluşturuyoruz. Fabrikalar kurulacak, ürettikleri ürünleri de belli bir süre biz satın alacağız. Terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halkımızı kurtarmış olacağız.

OYLARI AMERİKALI VERMEYECEK, OYLARI TÜRKİYE'DEN ALACAKSIN

HDP, Türkiye’yi farklı ülkelere şikayet ediyor. Oyları Amerikalı vermeyecek, oyları Türkiye’den alacaksın. Git de vatandaşlarımıza anlat. Tanışık Köyü’ne, Sur’a giremedin. Yeni haftada grubumuzun önünde çok önemli işler var. Başarılar diliyoruz. Gündemde güvenlik güçlerimizin terörle mücadeledeki koordinasyonunu daha iyi sağlamak adına düzenlemeler bu hafta Meclis’te görüşülecek. Reform niteliğinde kanunlar da yine Meclis gündeminde olacak. Grubumuz gücüyle ve dayanışmasıyla Meclis’te oluşan muhalefete karşılık kararlılıkla milletin arzu ettiği düzenlemeleri çıkarmaya devam edecek.