Binali Yıldırım'dan Alperen Ocakları'na tepki

Binali Yıldırım'dan Alperen Ocakları'na tepki
Başbakan Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla İsrail'e çağrıda bulundu ve Neva Şalom Sinagog'una saldırıda bulunan Alperen Ocakları'na da tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

İsrail'in yanlış yolda olduğunun altını çizen Yıldırım, "bir an önce bu yanlıştan dönün" dedi. 

Yıldırım, Musevi vatandaşların ibadethanesine saldırıda bulunan Alperen Ocaklarına'da tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

İşte Yıldırım'ın paylaşımları:

"Terör, tüm insanlık için ortak tehdittir. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Herhangi bir nedenle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması asla kabul edilemez. İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz. 

Yüz yıllardır birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, toplumsal zenginliğimizin en önemli unsurlarındandır. Bizler; din, mezhep, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın farklılıkları zenginlik addeden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz."

İlgili Haberler