Binali Yıldırım'dan ilginç açıklamalar

Binali Yıldırım'dan ilginç açıklamalar
Başbakan Yıldırım, kapı kapı dolaşıp AKP için oy toplayan ve AKP hükümetince devlet kadrolarına yerleştirilen Gülen cemaati için, "FETÖ, AKP döneminde palazlanıp güçlenmemiştir" ifadelerinde bulundu.

Başbakan ve AKP Genel Başkanı Binali Yıldırım, FETÖ'yle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

FETÖ'nün AKP döneminde palazlanmadığını iddia eden Yıldırım, "bilakis, FETÖ ile yalnızca AKP döneminde mücadele edildi" dedi.

"'Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış.' Kocaman bir yalan"

"Burada bir konuyu açık ve seçik şekilde milletimle açıklığa kavuşturmak isterim. Fethullahçı terör örgütü AKP döneminde doğmamıştır. Fethullahçı terör örgütü, AKP döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütünün sanki AKP döneminde kurulmuş, güçlenmiş gibi gösterme gayreti içinde olanlar var. Bunlar kendi kusurlarını, kendi yanlışlarını örtmenin telaşı içindeler. Bu kadınlı örgütün geçmişi 60'lı yılların sonuna kadar gider. Bu kanlı örgüt, 12 Eylül darbesinden sonra palazlanmaya başlamıştır. devletin bürokrasisine, ordusuna, yargısına, kurumlarına nüfuz etmeye başlamıştır. 80'den 20913'e kadar bu eli kanlı örgüte sadece iki başbakan karşı çıkmıştır. Biri merhum Necmettin Erbakan, biri de kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şimdi ortaya çıkıp bizi bu örgütle itham etmek isteyenlere sorarım; 60'larda 80'lerde AKP yoktu, sizlerin devamı olduğunuz partiler vardı. Bu örgüt devlete sızarken ne önlem aldınız? Hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı bu örgütle AKP kadar mücadele etti. Şimdi çıkıp konuşması kolay. Görev yaptıkları dönemde 3 maymunu oynayanlar şimdi ah kam kesiyorlar. Bu örgüt TSK'ya sızarken susanlar, şimdi bülbül gibi konuşuyorlar. Bu örgüt emniyete, yargıya sızarken susanların akılları belli ki şimdi akılları başlarına geldi. 17 Aralık'ta bu millet darbeyi gördü. Medya teslim oldu, siyasi partilerin bir kısmı teslim oldu. 17 Aralık'ta "Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz" dedi. CHP eğer sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkini sorgulasın. Millet, CHP'de başkanlığın nasıl kumpaslarla değiştiğini unutmasın. HDP ile hangi pazarlıkların döndüğünü çok iyi biliyoruz. Biz öz eleştirimizi yaptık, yapıyoruz siz ne zaman aynaya bakacaksınız? Bir hususun altını çizmek istiyorum, AKP içinde ne FETO'cu ne bölücü hiçbir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. "Efendim bylock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış" Kocaman bir yalan, ne bir bakanımız ne bir milletvekilimiz ne Bylock'ta var ne FETÖ'de var. AKP'yi içeriden karıştırmaya çalıştığınızı biliyorum ama bunu asla başaramayacaksınız.

"Ya ne uyardın?"

Bir eski Genelkurmay Başkanı çıkmış "2004'te uyardım" diyor. Ya ne uyardın? "Nur cemaatine karşı dikkatli olunmalı" deniyor.  Ya ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken biz cemaatlerin üstüne gidip "Siz bir şey yapıyorsunuz ama biz anlamıyoruz ne olur ne olmaz sizin defterinizi dürelim" mi diyeceğiz? Kimse teröre bulaşmadıkça, insanları öldürmedikçe, devletle bilek güreşine tutuşmaya kalkmadıkça terör örgütü muamelesi göremez.