Acı haber peş peşe geldi: 5 şehit

Acı haber peş peşe geldi: 5 şehit
Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcı infilak etti. Patlamada iki asker şehit düştü. Sabah saatlerinde Siirt, Bingöl ve Çukurca'da birer asker şehit olmuştu.

Diyarbakır’da arazi arama çalışmaları sırasında PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcı infilak etti. İki asker şehit düştü, iki asker yaralandı. Öte yandan sabah saatlerinde Bingöl'ün Kiğı İlçesinde, PKK'lı teröristler tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu bir uzman çavuş; Çukurca’da teröristlerin havanlı saldırısında bir asker şehit olmuştu. Siirt Kurtalan ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit olmuş, bir asker yaralanmıştı.

DİYARBAKIR’DA HAİN PUSU

Diyarbakır’ın Hani İlçesi yakınlarında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu iki asker şehit oldu, iki asker de yaralandı. PKK’lı teröristler Lice ile Hani ilçesi arasında arazi arama-tarama operasyonunu sürdüren güvenlik güçlerinin bulunduğu Aşağı Tural Köyü yakınlarında araziye daha önce döşedikleri el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker ise yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle alınarak Diyarbakır’daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bölgede hava destekli operasyon yoğunlaştırıldı.

HAKKARİ’DA HAVANLI SALDIRI

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nin Güven Dağı bölgesinde bu sabah PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısında bir asker şehit oldu. Çukurca İlçesi’nin Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyonda olan askeri timlere, bu sabah PKK’lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir asker şehit oldu. Aynı bölgede sürdürülen operasyon sırasında teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da bir asker ağır yaralandı.

BİNGÖL'DE BOMBALI TUZAK

Bugün saat 06.00 sıralarında güvenlik güçleri Kiğı İlçesi Kızılmescit mevkiinde arazi arama- tarama faaliyeti yaptığı sırada, PKK'lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 1 uzman çavuş şehit oldu. Bölgede operasyon başlatılırken, şehit asker için Bingöl Havalimanı'nda uğurlama töreni yapılacak.

SİİRT'TE YILDIRIM DÜŞTÜ

Siirt Kurtalan ilçesinde ise yıldırım düşmesi sonucu bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.