'Gençler kazandı diktatör kaybetti!'

'Gençler kazandı diktatör kaybetti!'
'Gençler kazandı diktatör kaybetti!'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Her yer Taksim, hper yer direniş” sloganları altında yaptığı grup toplantısında Gezi olayl

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Her yer Taksim, hper yer direniş” sloganları altında yaptığı grup toplantısında Gezi olaylarını değerlendirdi: CHP olarak olayların içinde olmadık. Halk hareketiydi bu. Destek olmaya çalıştık. Gencecik çocuklarımızı dinleyin dedik. ’Ben dinlemem’diyordu. Sonunda onu dinleyen noktaya getirdiler. Diktatörün ustası demokrasinin çırağı bile olamadı.


“O gençler kazandı
diktatör kaybetti!”
Partisinin grup toplantısında Gezi Parkı eylemlerine ağırlık veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Başbakan Erdoğan halka karşı yürüttüğü savaşı kaybetti” dedi.

CHP lideri, kadınların tümünün kırmızı giydiği partisinin grup toplantısında Erdoğan’a yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Menderes ve Özal’ın mirasını devşirmeye çalışıyor. Sen onların tırnağı dahi olamazsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadınların tümünün kırmızı giydiği grup toplantısında “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları eşliğinde yaptığı konuşmada, “O gençlere sesleniyorum. Siz kazandınız. Recep Tayyip Erdoğan yenildi” dedi. Baskıcı yönetim anlayışı ile Türkiye’nin esir alınmak istendiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Kendi tutsakları haline getirmek istiyorlar. Ama CHP olduğu sürece kimse demokrasinin önünde engel olamaz” diye konuştu. İktidarın, Gezi Parkı eylemine katılan gençlere devletin acımasız yüzünü gösterdiğini, biber gazı, cop, TOMA ve sopalarla üzerine yürüdünü ifade eden CHP lideri, şunları söyledi:

Toplum patladı
“Yargıyı kuşattınız, sivil toplum ve medyayı perişan ettiniz. Yazarlar kendilerine oto sansür uyguladı, aydınlar köşelerine çekildi. Sıra sokaktakilere müdahale etmeye gelince toplum patladı, Gezi Parkı’yla küçük bir alanda nefes almaya başladılar. İlk kez dünyanın gözü açıldı, Türkiye gerçeğini gördüler. CHP olarak hiçbir zaman olayların içinde olmadık. Halk hareketiydi bu. Destek olmaya çalıştık. Gencecik çocuklarımızı dinleyin dedik. ’Ben dinlemem’diyordu. Sonunda onu dinleyen noktaya getirdiler. Polis takviyesi yapıyorlar habire. ’Asker de indiririz’diyorlar. İster polisinle gel, ister askerinle gel. İster yandaşınla gel. Ölüm için güç takviyesi yapılır mı. Ayrıştırarak, toplumu kutuplaştırarak çatışma zemini hazırlıyorlar.”

Demokrasinin çırağı
“Başbakanlık koltuğunda oturanda ahlak, erdem insan sevgisi olur” diyen Kılıçdroğlu, “Kendisine oy vermeyenleri milli irade saymıyor. Kendisine oy vermeyenler çapulcu. Sen oy hırsızlığından yararlanıyorsun” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İnsanlar senin demokrat olarak görmüyor, bir parça ahlak kırıntısı bekliyor. Sende ahlak kırıntısı dahi kalmamış. 11 yıldır iktidarsın, sonunda bir diktatörümüz var artık. Diktatörün ustası demokrasinin çırağı bile olamadı. Türkiye’nin itibarıyla Erdoğan’ın itibarı ilk defa ayrıldı. Türkiye’nin itibarı arttı. Polis ve askerle, TOMA’larla, silahlarla gencecik çocukların üzerine gidenler, bu ülkenin korkaklarıdır. O çocukları zalimlere yedirmeyeceğiz. Diktatörün hırpalamasına izin vermeyeceğiz. O gençlere sesleniyorum. Siz kazandınız, Erdoğan yenildi. Siz kazandınız diktatör kaybetti. Erdoğan halka karşı yürüttüğü savaşı kaybetti. Ey diktatör sen dünyada da kaybettin. Çünkü şeytanı kıskandıracak kibre sahipsin.”