Bir AKP’li nasıl düşünür?

15 Nisan 2014 tarihli, Yeniçağ’da yayınlanan “Bölünmeye doğru bir adım daha” başlıklı makaleme bir AKP’liden bir e-posta ile cevap geldi. Türkiye bir uçuruma sürüklenirken, insanların önemli bir bölümünün nasıl olur da yaşanan süreci görmediklerini benim gibi bu satırların devamlı okurları olan bir çok kişi de merak ediyordur. İşte aşağıda aktardığım mektup bu konuda ciddi şekilde bilgi veriyor. Önce tek kelimesine dokunmadığım mektubu okuyalım:
“Öncelikle sizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Şimdi son yazınızı okudum ama size cevap yazmamak için kendime engel olamadım. Bende AK Partiye oy vermiş bir birey olarak, hem de kuruluşundan bu tarafa seve seve oy veriyorum ve bundan sonrada vermeyi hep düşünüyorum. Şimdi AK Partinin yapmış olduğu siyaseti eleştirmeniz çok güzel, olağan bir şey ve olması gereken bu, demokrasinin güçlenmesi için güçlü muhalefete ihtiyaç var. Muhalefet demişken tabi ki muhalefetinde bir damardan beslenmesi gerekiyor o damarda terör/bölünme bunlar olmasa nasıl bir muhalefet olursunuz, neyi konuşursunuz, neyi yazarsınız çok merak ediyorum.
Bir kerede şu yapılacak işleri/yapılmayan işleri projeleri, yatırımları, demokraside atılmayan adımları, yapılmayan ne varsa bunlardan konuşsanız yazsanız diyorum, öyle düşünüyorum. Ben merak ediyorum, düşünce ve çekinceleriniz acaba kalem ve söylemlerinizin kaynağı olan bu terör bataklığı biterde sizin siyasi anlayışımız olan Türklük düşüncesi biter diye mi korkuyorsunuz, onun için mi doğudaki bu yangın sönmesin diye hep körüklüyorsunuz. Ülke bölünüyor/parçalanıyor diye diye bu ülkeyi eninde sonunda sizin gibi düşünenler bölecek/parçalayacak.
Bu ülkenin güçlenmesini istemeyenler önce millete TÜRK milliyetciliğini empoze ettiler, daha sonra yıllarca sağ/sol, alevi/sunni, Türk/Kürt çatışmalarında binlerce belki de milyonca insanlarımız öldü. Ölen insanlarımız hep genç ve bu ülkenin geleceği olan kişilerdi, bir nesili böyle katlettiniz.
Siyasi düşüncesi yada kendi düşüncesi olmayan bir fikir ile bu ülkeye bir dönem adını yazdıran Alparslan TÜRKEŞ bu ülkeye çok büyük zararlar vermiştir. Türklük düşüncesini bana göre faşizmi getirerek bu ülkede bir dönem katliam yapmışlardır. Zaten 1960 darbesini hazırlayan tertipleyen, darbe bildirisini okuyarak o oluşumun içinde olduğunu ispatlayan derin güçlerin hesabına çalıştığının da bir ispatı olarak bu kişinin düşünce ve fikirlerine saygı duymamız beklenemez. Abdullah Öcalan bu ülkeye çok zararlar verdi/verdirdiler, şimdi içeride yatıyor geride de Kürt miliyetciliği diye bir şey bıraktı tabi bu akım Türk milliyetciliğine karşı doğdu bunu en iyi siz bilirsiniz bu sizin uzmanlık alanınız herhalde!
Seçimlerde bakıyorum Türkiye haritasının sağ alt tarafı hep BDP denen o siyasi görüşe oy veriyorlar, verenler kim Kürt milleyetcileri, kim bu insanlara bu akımı empoze etti heralde onuda AK Parti yaptı bu insanlar daha önce her partiden/siyasi görüşten yapılara oy verirlerdi ne olduda fanatikleştiler, ben söyleyim mi bu insanlar Kürt oldukları için hep hor görüldü hep dışlandılar ondan dolayı fanatikleştiler. Sizler ve sizin gibi düşünenler, sermayemiz kaybolur diye korkanlar bu insanları fatikleştirdiler, şimdi ülke bölünüyor naraları atıyorsunuz.
Türkiye’yi bölen iki akım var 1-fanatik Türkcülük 2-fanatik Kürtcülük başkada bu ülkenin üzerinde ameliyat yapan bölünme naraları atan hiş kimse yok. Bu ülke bölünürse tek sorumluda sizin gibi düşünenlerdir. Nasıl mı? AK Parti ipin ucunu gevşetti Kürtlere çok taviz veriyor ise MHP neden AK Partinin bir alternatifi olmuyor düzgün siyaset yapmıyor. MHP milliyetcilik türküleriyle alternatif olamaz ancak ve ancak Türkiyeyi bir adım daha ileri nasıl taşırız planları yaparak böyle bir yol izleyerek bu insanlardan oy alabilir ve AK Partinin alternatifi olursunuz. MHP neden %45 oy almasın diye hiç düşünüyor musunuz, neden tek başına iktidar olmasın, olur ama yaptığınız politika Türkiyenin genelini kapsamalı herkesi kucaklamalı. Türkiyenin belli bölgesinde/bölgede kalmadı illerini kapsacak politikayla ancak %15 belkide daha az oy alırsınız. İktidar olur musunuz olursunuz ama CHP+MHP olursunuz, hep ikinci planda kalırsınız.
Ben şunu belirtmek istiyorum Ümit bey ben Türküm hem de hakiki orijinal, bu eleştiriyi yapmamdaki sebep sizi rencide etme değil, bu vatan sevgisi Türkiye sevdası. Ben istiyorum ki bu ülke bir adım daha ileri gitsin küresel alanda söz sahibi olsun. Daha dün birilerinin himayesinde olan bir avuç toprakları olan ülkeler bügün benim bağımsızlığımı toprak bütünlüğümü tehtit eder hale geldiler bunlara fırsat vermeyelim. Nacizane eleştirilerimi hoş görmeniz dilegi ile size sayğılarımı sunuyorum.” 
Evet işte bir AKP’li böyle düşünüyor. Bir ülkenin en önemli meselesi milli birlik ve huzurdur. Bunların düşmanı ise terör ve bölücü akımlardır. AKP’li arkadaş neden terör ve bölünmeye bu kadar önem veriyor, gündeme getiriyorsunuz diye soruyor. Bunun yerine “yapılacak işleri/yapılmayan işleri projeleri, yatırımları, demokraside atılmayan adımları, yapılmayan ne varsa bunlardan konuşsanız yazsanız” önerisinde bulunuyor. Muhalefetin hukuk devleti, anayasanın üstünlüğünün koruması için yaptığı eleştirileri duymuyor. Yatırımlara harcanması gereken paraların sıfırlanmasını dile getiriyoruz “komplo” diyor. Türk milliyetçiliğini bu millete empoze ederek bu milleti bölmüşler. Bu lafa daha fazla ne denebilir. Rahmetli Türkeş’e hakaret ediyor. Ve sonunda diyor ki, “Bu ülke bölünürse tek sorumluda sizin gibi düşünenlerdir. Nasıl mı? AK Parti ipin ucunu gevşetti Kürtlere çok taviz veriyor ise MHP neden AK Partinin bir alternatifi olmuyor düzgün siyaset yapmıyor.” Yani AKP’nin Türkiye’yi bölmesi durumunda da suçlu MHP. 
Ne dersiniz?

Yazarın Diğer Yazıları