BİR CÜZDANIN AĞIRLIĞI BİLE OMURGA AÇINIZI DEĞİŞTİREBİLİR

BİR CÜZDANIN AĞIRLIĞI BİLE OMURGA AÇINIZI DEĞİŞTİREBİLİR
Bir cüzdan ağrılığının bile omurga açısını değiştirebildiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Doktor Hasan Doğan, Okul dönemiyle birlikte çocukların ve gençlerin her gün taşımak zorunda kaldığı ağır sırt çantalarının akciğer kapasitesinin azalmasına, omurga eğriliğine ve zaman içinde kamburluğa kadar varabilen, şekil bozukluğuna neden olduğunu söyledi.

Toplumun % 80 inin, hayatının bir döneminde omurga ağrısı yaşadığına dikkat çeken Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Doğan, sırt ve kol çantalarının ağırlığının omurga sağlığı açısından çok önemli bir sorun olduğunu söyledi. Dr. Doğan, "Duruşunuzun dik olması akciğerin rahat çalışmasına neden olurken, omurgaya uygulanan ağırlık, zaman içinde eğriliğe ve akciğer kapasitesinin azalmasına, nefes almakta zorlanmaya sebep oluyor. Bir cüzdan ağırlığı bile omurganın açısını değiştirebilirken çocuk yaşlardan itibaren aynı yükü sürekli olarak taşımak, ileriki yıllarda kronik ağrılara ve şekil bozukluklarına neden oluyor" dedi. Anne babalara uyarılarda bulunan Dr. Doğan; askıları geniş ve sert olmayan, omuzda askılarının ayarı iyi dengelenmiş sırt çantaları almalarını tavsiye etti.  Op. Dr. Doğan, çanta tercih ve kullanımının vücut şeklini bozduğuna zamanlara ve bağların zayıflaması sonucu omurgadaki disklerin üst üste yığılması sonucu fıtık oluşumuna neden olduğunu söyledi. 

Vücudunuz tedavi etsin
Op. Dr. Hasan Doğan önleyici ve iyileştirici tedavi yöntemi olan Proloterapi hakkında şunlara dikkat çekti; "Hasarlanan bölgeye Proloterapi yöntemiyle enjekte edilen ve özel bir içeriğe sahip olan Proliferant solisyon, hasarlı bölgede vücudun tamirci hücrelerini aktif hale getirir. Vücudun kendini iyileştirme sistemini devreye sokan bu yöntem sayesinde doğal bir tedavi uygulanmış olur. Proloterapi; zayıflamış ve eski işlevselliğini kaybetmiş eklemleri, kıkırdakları, ligamentleri ve tendonları güçlendirerek tekrar eski haline getirir ve onarır. Solisyon vücudun iyileştirme gücünü harekete geçiren, ağrıları yok eden mucizevi bir tedavi yöntemidir" dedi.