Kabağın kilosu bakın ne kadar? Bir daha kimseye kabak demeyin

Kabağın kilosu bakın ne kadar? Bir daha kimseye kabak demeyin
Tarım ülkesi olmamız da lafta kaldı. Düne kadar yüzüne bakılmayan kabağın kilosu 25.90 ila 61.80 TL arasında satılmaya başlandı. Pazarda bile 30 ila 40 TL arasında satılan kabağın fiyatından utanan pazarcı yarım kilo fiyatını bağırmaya başladı.

Kabağın ezilen onuru iade edilmelidir. Sayın kabak bey. Kilosu bakın ne kadar

40 sene öncesine kadar "Tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyiz" lafı bu süre içerisinde tarihe karıştı. Rekor kıran akaryakıt, elektrik ve gübre fiyatları çiftçinin belini bükerken üreticiyle pazar arasındaki fark 4.5 katına çıktı.

Migros''ta kabağın kilosu 25.90 TL''den, sanat marketlerden n11''de 43.80, gitti gidiyor da ise 61.80 TL''den satılıyor.

Semt pazarlarında da kabağın kilosu 30 ile 40 TL arasında satılıyor. Tezgahın başındaki pazarcı kabağın yarım kilo fiyatını söyleyerek müşteri çekmeye çalışıyor. 
İsmini vermek istemeyen bir pazarcı "İnanın fiyat söylerken utanıyoruz. Yarım kilo fiyatını bağırıyorum. Müşteri yaklaşınca alıştıra alıştıra kilo fiyatını söylüyorum. 35 TL''den sattığım kabalak, salatalık ve biberi aynı tezgaha koydum. İstediğinden istediğin kar alabilirsin diyorum. Genellikle 1 patlıcan, 1 salatalık, 3-5 de kabak alanlar kiloyu tamamlıyor" dedi.

Bir başka pazarcı ise "Halde bir kişiyle konuştum. Kabağı tarladan 2.5 TL, salatalığı 2 TL''den satın alıyorlarmış. Nakliye, kar, diğer masrafları koysalar 5 TL''den almamız gerekir. Bu fiyatlar artık hayal. Pahalı alıp pahalı satıyoruz. Tarlada 2 TL olan salatalık markette 25 TL''den başlayıp 30 - 40 TL arasında satılıyor. Vatandaş bu gidişle evlerine çıçek yerine sebze dikmeye başlayacak" yorumunu yaptı.

İlgili Haberler