Gazeteci Vira Gyrych Rus bombardımanında hayatını kaybetti

Gazeteci Vira Gyrych Rus bombardımanında hayatını kaybetti
Radyo Svoboda gazetecisi ve yapımcısı Vira Gyrych, Radyo Svoboda gazetecisi Vira Gyrych, 28 Nisan'da Kiev'in Shevchenkivskyi bölgesine Rus işgalcilerin roket saldırısında öldürüldü.

Olay, meslektaşı Alexander Demchenko tarafından açıklandı. Demchenko "Artık inanç kalmadı. Doğru bir Rus füzesi evini vurdu, Vera bütün gece orada yattı ve sadece sabah bulundu ”diye yazdı.

Radio Svoboda''nın Ukrayna servisinin genel yayın yönetmeni Inna Kuznetsova, gazetecinin ölümüyle ilgili bilgileri bir IMI yorumunda doğruladı.

28 Nisan''da Rus birlikleri Kiev''e roket attı ve düşman bombardımanı Shevchenkivskyi bölgesindeki 25 katlı bir apartmanın alt katlarını kısmen tahrip etti. Rusya Savunma Bakanlığı, Kyiv''deki dün yaşanan roket saldırılarına övgüde bulundu ve yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların Kyiv''deki Artem roket ve uzay endüstrisinin üretim tesislerini imha ettiğini söyledi.

Kiev''in bombardımanı, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres''in ziyareti sırasında gerçekleşti. Vira Gyrych, 1 Şubat 2018''de Kiev''deki Svoboda Radyosu''nun ofisinde çalışmaya başladı. Bundan önce, önde gelen Ukraynaca televizyon kanallarında çalıştı. Svoboda Radyosu''nun editoryal personeli, Vira Giric ailesine taziyelerini dile getirdi

 

İlgili Haberler