Bir hain saldırı daha canımızdan can aldı

Bir hain saldırı daha canımızdan can aldı
Ağrı’da zırhlı araçla seyir halinde yol kontrol devriyesi görevi yapan jandarmaya bir grup PKK’lı terörist ateş açtı. Ağır yaralanan uzman çavuş sevk edildiği Erzurum’da şehit oldu

Bir hain saldırı daha canımızdan can aldı

Terör dün bir can daha aldı. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’nın eteklerinde jandarmayla PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Durumu ağır olan jandarma uzman çavuş, helikopterle sevk edildiği Erzurum Mareşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay dün saat 11.00 sıralarında Doğubayazıt’a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Yaygınyurt Köyü yakınında meydana geldi. Doğubayazıt-Gürbulak karayolunda zırhlı araçla seyir halinde yol kontrol devriyesi görevi yapan jandarma kuvvetlerine bir grup PKK’lı terörist tarafından ateş açıldı.

Takviye gönderildi

Güvenlik kuvvetleri, teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1’i ağır 3 asker yaralandı. Durumu ağır olan jandarma uzman çavuş, helikopterle Erzurum’a sevk edilirken diğer 2 asker Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bölgeye takviye askerler gönderildi. Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada Doğubayazıt ilçesindeki terör saldırısının ardından havadan ve karadan abluka altına alınan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldığı, kaçan teröristlerin hem havadan hem de karadan abluka altına alındığı belirtildi.

Yolu trafiğe kapattılar

Bu arada yine Doğubayazıt’ta izinsiz gösteriye polis müdahale etti. Terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonları bahane ederek Ağrı Caddesi’nde toplanan bir grup, çöp konteyneri, tahta ve lastiklerle barikat kurdukları yolu trafiğe kapattı. Eyleme müdahale için gelen çevik kuvvet ekiplerine de taşlarla saldıran gruba basınçlı suyla müdahale edildi. Olaylar göstericilerin ara sokaklara dağılmasıyla sona erdi.

Hemen karşılık verildi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yol güvenliğini sağlayan 2 zırhlı polis aracına mayınlı ve silahlı saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleri saldırıya anında karşılık verdi. Can kaybının ve maddi hasarın meydana gelmediği olayda bölücü terör örgütü mensuplarının yaralı olarak kaçtıkları belirtildi.

Polis müdahalesi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti. Bölücü terör örgütü PKK kamplarının bombalanmasını bahane eden terör örgütü yandaşı bir grup, Ahmet Kaya ve Hastane köprüleri üzerinde toplandıktan sonra barikat kurdukları yolu trafiğe kapattı. Bölgeye gelen polis ekiplerinin ikazına rağmen dağılmayarak polis ekiplerine havai fişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcıyla karşılık veren gruba, biber gazı ve basınçlı suyla müdahalede bulunuldu. Bu arada kazılan hendeklerden dolayı polisin bazı sokaklara giremediği görüldü.