“Bir kez daha hukuk devleti yok sayılıyor”

“Bir kez daha hukuk devleti yok sayılıyor”
CHP’li Tanrıkulu ve Erdemir, Bakan Elvan’ın, “memur alımında MİT raporlarına da bakıldığı” açıklamasına tepki gösterdiler: Hukuk devletinden uzaklaşıp, cuntanın yönettiği polis devletinin göstergesidir.

“MİT onaylı memur polis devletinde olur”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan’ın, memur alımları sırasında, güvenlik soruşturmasının yanı sıra MİT raporlarına da bakıldığını ifade ettiği” yönündeki haberleri değerlendirdi. Tanrıkulu, “MİT fişlemeleri üzerinden memur alımlarının belirlenmesi, Türkiye’nin, hukuk devletinden tamamen uzaklaştığının ve yerini, bir cunta tarafından yönetilen istihbarat-polis devletinin aldığının göstergesidir” ifadelerini kullandı. Tanrıkulu şunları söyledi: “Memur olmak için MİT tarafından fişleme yapılmasının tek bir anlamı vardır: AKP hükümeti bir kez daha hukuk devleti ilkelerini yok sayarak, bir temel hakkın sadece kendi uygun gördüğü vatandaşlarca kullanılabilmesini, birçok vatandaşın temel bir vatandaşlık hakkından siyasi tercihlerini, inancı, kimliği nedeniyle yoksun bırakılmasını sağlamaktadır. AKP hükümeti tarafından açıkça temel bir insan ve vatandaşlık hakkı fiilen engellenmekte, fişleme vasıtasıyla ayrımcılık yapılmaktadır. Rüşvet ve yolsuzluğu normalleştirmeye çalışan AKP’nin şimdi de devlet kurumlarındaki memurları MİT raporlarına göre tasnif etmesi açık bir ayrımcılıktır ve bu skandalın hiçbir hukuki dayanağı yoktur.”

Toplum kutuplaştırılıyor
CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir de “Toplama kamplarına giden, soykırıma giden, gaz odalarına giden yol  ötekileştirmeyle başlamıştır” dedi.  Erdemir şöyle devam etti: “Daha da önemlisi farklı kesimler bir anlamda öcüleştiriliyor, şeytanlaştırılıyor. Unutmayalım ki dünya tarihindeki tüm önemli katliamlar, soykırımlar bu tür süreçlerin sonunda yaşanmıştır. Türkiye’de de gerek devletin, kamunun kendi vatandaşlarına karşı gerekse toplumun farklı kesimlerinin birbirlerine yönelik şiddetini engellemek istiyorsak, nefretini engellemek istiyorsak hepimiz sorumlu davranmak zorundayız.”