Bir kilo dana kıymanın fiyatını bilen var mı

Bir kilo dana kıymanın fiyatını bilen var mı
Türkiye’de ekonominin her geçen gün daha kötüye gitmesiyle beraber vatandaşlar artık gıda fiyatlarına yetişemez oldu. Bir zamanların hemen hemen herkesin evine giren ürünler arasında yer alan kırmızı et ise artık lüks tüketim ürünleri arasına girdi.

Bir kilo dana kıymanın fiyatını bilen var mı

Günboyu’nda yer alan habere göre, iktidarın, enflasyona ezdirip adeta sefalete ittiği dar gelirli zor günler geçiriyor.

Yılın ilk beş ayında yüzde 6.39''a ulaşan tüketici enflasyonu, vatandaşın bütçesinde koca bir delik açtı. Üst üste gelen zamlarla birlikte dana kıymanın kilosu 53 lira, dana kuşbaşının kilosu ise 76 liraya yükseldi. İşçi, memur ve emeklinin yıllardır tadını unuttuğu kuzu kül bastının kilosu 100 lirayı aştı. Kuzu pirzola 130 liralık kilo fiyatı ile liderliği yine elinde tutuyor.

TAVUK BALIKLA BİRLİKTE UÇTU
Sofrasına hiç olmazsa ayda bir tavuk eti koymak isteyen vatandaş, son fiyat artışlarıyla birlikte bütün tavuk için 30 lira ödemek zorunda. Emekliler, doktorların sağlıklı beslenebilmeleri için özellikle tüketmelerini önerdikleri balığı ise ancak tezgahta seyredebiliyor. Levreğin kilosu 100 liraya dayandı. Somon fileto 150 liralık fiyatıyla dar gelirliyi yanına bile yaklaştırmıyor.

PAZARA YERİ YANGIN YERİ
Pazarda da durum farklı değil. Kilosu 6 liradan aşağı salkım domates bulmak neredeyse imkansız. Patlıcan, kabak ve dolmalık biber 8 liraya dayanan fiyatlarla birbiriyle yarışıyor. Taze fasulye 13 lirayla tahtını koruyor. Çarlısiton biber 6 liralık kilo fiyatıyla öndeki gruba yetişmeye çalışıyor. Çareyi bakliyat reyonlarında arayan vatandaş burada da hüsrana uğruyor. Pirincin kilosu 13 lira oldu. Nohut 10 lirayı geçti. Yeşil mercimek 15, kırmızı mercimek 25 liradan etiketlendi. Pilavlık bulgurun kilosu bile 7 lirayı aştı.