Bir kişi çıktı ‘ekonomiyi ben bilirim’ dedi o gün yandık işte. İmamoğlu Erdoğan'a yüklendi

Bir kişi çıktı ‘ekonomiyi ben bilirim’ dedi o gün yandık işte. İmamoğlu Erdoğan'a yüklendi
Ekrem İmamoğlu, Çatalca'daki köyleri ziyaretinde Erdoğan'a yüklendi. İmamoğlu, "Bir kişi çıktı ‘ekonomiyi ben bilirim’ dedi o gün yandık işte. Bizim işimiz icraat, hizmet, yatırım; onların işi ihanet, israf" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önce Çatalca’nın köylerini ziyaret etti, sonra Cumhuriyet Meydanı’nda halkla buluştu.

"ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet rejiminde yöneticilerin vatandaşa had bildiremeyeceğini söyleyen İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Öyle oy verenmiş, oy vermeyenmiş… Yok, o devir bitti. Öyle mülk sahibi falan yok. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaştır. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz. Asla izin vermeyeceğiz” dedi.

"BİR KİŞİ ÇIKTI, ‘EKONOMİYİ BEN BİLİRİM’ DEDİ; YANDIK"

İktidar kanadının yıllardır akla, bilime, ekonomi kurallarına aykırı işler yaptığını belirten İmamoğlu, “Biz ceremesini çekiyoruz. Çiftçi ceremesini çekiyor. Emekli ceremesini çekiyor. Öğrenci ceremesini çekiyor. İftarı huzurlu bir şekilde hazırlayamayan bir ailenin sıkıntısını düşünsenize. Bu politikalar niye oldu? Niye oldu biliyor musunuz? Bir kişi çıktı, ‘Ekonomiyi ben bilirim’ dedi; yandık. ‘Ben ekonomistim’ dedi mi? Dedi. O gün yandık işte. Ekonomi yüzümüze bir daha gülmedi” ifadelerini kullandı.

sbf.png

"ONLARIN İŞİ İHANET, İSRAF”

İktidarın 2023 seçimlerinde verdiği vaatleri tutmadığının altını çizen İmamoğlu, “Yokmuş gibi davranıyorlar. Biz gayret gösteriyoruz, çok çalışıyoruz, adil oluyoruz, dürüst hizmet yapıyoruz. Onun için kasamızda bereket var. Eskiden, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ derlerdi, öyle mi? Şimdi onu biz yok ettik. Ne çalması ya? Hem çalmıyor hem de çalışıyor. Şimdi ne olacak biliyor musunuz? Dürüstlük kazanacak. Vicdan kazanacak. Biz, icraatçıyız. Biz, halkçıyız. Bizim işimiz icraat, hizmet, yatırım. Onların işi ihanet, israf” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler