Bir koltukta iki karpuz

Bir koltukta iki karpuz
Bir koltukta iki karpuz

Doğuştan görme engelli Sümeyye Özcan, atletizm ve golbol milli takımlarındaki başarısıyla adından söz ettiriyor. Genç sporcu, &#

Görme engelli sporcu Sümeyye Özcan, atletizm ve golbol milli takımlarında Türkiye’nin başarısı için ter döküyor. B1 (hiç görmeyen) kategorisinde yer alan ve kılavuz atlet eşliğinde koşan doğuştan görme engelli Sümeyye Özcan, okul ve milli takım kampları arasında mekik dokuyor.Kahramanmaraş’taki Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu’nda eğitim gören Özcan, yaptığı açıklamada, atletizmde 1500 ve 800 metre ile gülle atma branşında mücadele ederken, diğer taraftan da Golbol Milli Takımı’nda oynadığını söyledi.
Golbola 6 yıl, atletizme ise bir yıl önce başladığını ifade eden milli sporcu, “Atletizme öylesine başlamıştım. Ancak iyi olduğumu fark edince bırakamadım. Ben şu an atletizm milli takımındayım. Atletizmde olimpiyat kotası almak için mücadele vereceğim. Ardından Eskişehir’de golbol takımına katılacağım. Atletizmde Süreyya Ayhan Kop’u kendime örnek alıyorum. Benim gibi 1500 metre mesafe koşuyordu. Ayrıca dünya dereceleri vardı. Ben de bu başarıları gerçekleştirmek istiyorum. Görme engellilerin Süreyya Ayhan’ı olmak istiyorum” diye konuştu.