Bir lider arıyorum

Bir lider arıyorum; büyük Türk halkı duyduk duymadık demeyin. Duyanlar duymayanlara söylesin. Yaklaşan seçimlerde gönül rahatlığı içinde oyumu kullanmak üzere, halkın çıkarını kendi çıkarının önünde tutan, yaratılanı yaratandan ötürü seven, kindar olmayıp, hoş görüyü benimseyen. İnsanları elini öptürmek için sıraya sokmayıp, partilisine inananlara hakaret etmeyen, dedikodu peşinde koşmayıp, yapılan dedikodulara itibar etmeyen, eleştirenleri kendisine kumpas kurmakla suçlamak yerine onlara kulak veren bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; halkla arasına mesafe koymayan,  “yapılanları halk üç gün konuşur dördüncü gün unutur”  demeyen, verdiği sözlerin arkasında durabilen, yetimin hakkını gözetip, ülkeyi çiftlik olarak görmeyen. Oturduğu makamı babasından miras zannetmeyip, halkın verdiği bir emanet bilen, halkı ırgat görüp, hakkını gasp etmeyen. Bu toprakların şehit kanlarıyla sulandığı bilinciyle hareket ederek, yaptıklarıyla atalarımızın kemiklerini sızlatmayan bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; makamını halkın aleyhine kendi lehine kullanmayan, bulunduğu yerin gücünü kullanarak halkına zulüm etmeyen, yasaları çıkarırken kendileri lehine değil halkın lehine çıkarıp, çıkardığı yasalara uyan, demokrasiyi iyi özümleyip, diktatörlüğe özenmeyen. Türklüğü ile gurur duyup, başka milletlere hayranlık duymayan bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; Allah’tan korkan ve kuldan utanan, İslamiyet’e inanıp, kurallarına uyan, güzel dinimizi siyasete alet ederek çıkar peşinde koşmayan, haramı ve helali bilerek hareket eden, halkını soymayan ve soydurmayan, halkın dini inanışlarına saygı duyarak inançları karşı karşıya getirmeyen. Allah’la kul arasına girmeyen bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; salıdan salıya fetva verip, siyasi rakiplerine küfrederek bir şey üretmeyen, Meclis çatısı altında kameralara karşı göstermelik söylemlerle yetinip, gizliden gizliye şerde birlikte olmayan, halkı aç, susuz ve işsiz gezerken, devlet imkanlarını peşkeş çekmeyen. Kendilerini oralara taşıyan halkın derdine çare bulmazken, başka milletlerin mensuplarını yetim hakkı vergilerle beslemeyen, birilerinden vergi alamazken, vergisini ödeyen vatandaşların parasıyla o insanların borcunu ödettirmeyen bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; bayrağına, ülkesine ve insanına muhabbet besleyen. Geçmişiyle barışık olan. Değerlerine sahip çıkan. Ses bayrağını yükseklere taşımayı görev addeden. Türklüğü dışlamayan. Ülkeyi bölmek isteyenlere şirin gözükme adına onlara taviz üstüne taviz vermeyen. Halkın malına canına kast edenleri affetmeyen. Bayrağını ayaklar altında çiğnetmeyip, yaktırmayan. Güzel Türkçemizi öğretemeyip, bölücülerin dilini öğrenmeye heveslenmeyen. Suriye’deki ve Irak’taki Türkmenleri yok sayıp da Kobani’ye selam göndermeyen bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; bölücülerin önderlerinin Suriye’deki Kürtlere gidip moral verdiği gibi, Türkmenlere giderek moral veren, Türk’ün tırnağına batan dikeni ciğerinde hisseden, Türklüğü sadece seçim malzemesi yapmayıp Türklüğe inanan. Mangal kadar yürekli, pamuk kadar yumuşak kalbi olan. Aslan gibi gürleyen, ana şefkatiyle insanları kucaklayan bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; eleştiriye açık olan. Ben bilir ben yaparım yerine biz bilir biz yaparız diyerek istişareyi sünnet kabul eden. Söylenenleri dinlemesini bilip, onlardan dersler çıkaran. Makamım gider diye kendi gölgesinden korkmak yerine kendine güveni olan. Halkın emanetine sahip çıkan, çıkamayacağını anladığı an emaneti ehline teslim eden. Törelere saygılı, hukukun bir gün kendisine de lazım olacağını bilen,  gelecekte arkasından beddua ettirmeyecek bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; Kurt gibi çevik ve hür olan. Kaplan gibi tuttuğunu koparan. Balık gibi elden kaymayan. Kırlangıç gibi ipin altından da üstünden de uçmayan. Arı gibi sokmayan ve yılan gibi zehirlemeyen. Her olayı, keser misali kendine yontmayan ve hızar gibi olan. Herkesi kendine rakip görme yerine kendini yetiştiren. Kendine güveni olduğu gibi halka da güven veren. Parti başkanlığını zamanı gelince bırakmasını da bilen bir lider arıyorum.
Bir lider arıyorum; Türklüğün yükselmesi ve ülkemin güçlenmesi için. Halkın bölünmesi yerine bütünlüğün sağlanması için. Adalet, eşitlik ve demokratik kuralların uygulanması için. Dünyada çağ açıp çağ kapayan ve küller arasından yeni bir devlet meydana getiren atalarım gibi olan bir lider arıyorum. Yoksa seçimde oy kullanarak günahlara ortak olmak istemiyorum.

Yazarın Diğer Yazıları