‘Bir milletvekili dinlese kendimi yakmazdım!’

‘Bir milletvekili dinlese kendimi yakmazdım!’
2001 krizinde “Borcumu ödeyemedim” diyerek dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’e yazarkasa atan esnaf Ahmet Çakmak’ın çok ses getiren bu eyleminden 17 yıl sonra TBMM yine bir eyleme sahne oldu.

Önceki gün, TBMM Dikmen girişi yakınındaki Meclis Hastanesi önüne elindeki benzin bidonuyla gelen inşaat işçisi Sıtkı Aydoğmuş (39) maddi sıkıntılar nedeniyle kendini ateşe vereceğini söyledi ve başından benzin dökerek kendini yaktı. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre Meclis polislerinin hızla müdahale ettiği Aydoğmuş, ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

‘ÜÇ KURUŞA ÇALIŞTIM'

Yanık servisinde tedavisi yapılan ve hayati tehlikesi bulunmayan Aydoğmuş, kendisini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten İnşaat İşçileri Sendikası yöneticileri ve Ankara temsilcisi Murat Can Çoban ile görüştü. Aydoğmuş, “15 yıllık kalıpçı ustasıyım. Yıllarca üç kuruş için çalıştım” dedi ve şunları söyledi: “2013 yılında Ankara'daki büyük bir firmada taşeron olarak çalıştım. 13 Şubat 2013 günü hiçbir iş güvenliği olmayan şantiyenin 3. katından düştüm. Kaburgam kırıldı. Omuriliğimde ve kafatasımda zedelenme oldu. Omurilik hasarı nedeniyle bir ay boyunca hastanede hiç kıpırdamadan yatmak zorunda kaldım”

‘BİZLERİN CENAZESİ DEĞERLİ'

“Bu ülkede bizlerin ancak cenazesi değerli. Firma yetkilileri hastanede yanıma geldi, tedavimde yardımcı olacaklarını ve şikayet etmememi söylediler. Bana ev ve araba alacaklarını para vereceklerini vaat ettiler. Bir ay sonra sanki bir köpeği dışarı atarmışçasına hastaneden çıkınca beni sedyeyle evimin kapısının önüne bırakıp gittiler. Bir de 200 lira verdiler. Bunun üzerine 2013 yılında ben firmayı mahkemeye verdim. Hayatımı sürdürebilmek için de 30 bin lira kredi çektim. Yetmedi 10 bin lira daha çektim. Beş senedir bu mahkeme devam ediyor. Altı kere hakim değişti. Bu büyük firma ile mahkemelik olduğum için girdiğim diğer işlerde de kısa süre sonra beni işten çıkarıyorlar.”

’15 TEMMUZ'DA SOKAKTAYDIM’

“TBMM'nin önüne sesimi duyurmak için gittim. Daha önce de bir milletvekili ile görüşmek istedim ama olmadı. Biriyle görüşebilseydim kendimi yakmazdım. Son gittiğimde sırtımı duvara dayadım, elimde benzin bidonuyla bekledim. O sırada da bir milletvekili gelse derdimi dinlese, kendimi yakmazdım. Sonra apar topar polisler üzerime geldi. Polisleri görünce ben de benzini döküp çakmağı çaktım. 15 Temmuz'da iki gün sokaklardaydım. Amacım sadece sesimi duyurmaktı.”

 

İlgili Haberler