Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
İsrafil K.KUMBASAR

İsrafil K.KUMBASAR

Bir TC Başbakanı, BOP'ta 'Eşbaşkan' sıfatı ile görev alabilir mi?

Tayyip Erdoğan hakkında bu köşede kaleme aldığımız yazılarda ısrarla ‘Başbakan’ yerine ‘BOP Eşbaşkanı’ sıfatını kullanmamıza, AKP’li olduğunu zannettiğimiz bazı okurlarımız fena bozuluyorlar.
Gelen e-postaların içeriği genelde şu şekilde:
- “Tamam sevmeyebilirsin, beğenmeyebilirsin, ama o Türkiye’nin başbakanı. Neden Başbakan sıfatını kullanmıyor da, hakaret eder gibi hep BOP Eşbaşkanı diyorsun. Sen inançlı bir adamsın. Bir Müslümanın, bir Müslümana böyle hitap etmesi doğru mu?”
Bu okurlara şu cevabı veriyorum:
- “Peki, Müslüman olan ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sıfatını taşıyan bir kişinin, aynı zamanda Amerika-İsrail patentli Büyük Ortadoğu Projesi’nde Eşbaşkan olması doğru mu?”
Kaldı ki Tayyip Erdoğan’ın ‘BOP Eşbaşkanı’ olduğunu biz söylemiyoruz.
Bizzat kendisi itiraf ediyor.
Hem de tam yedi kere.
Nitekim, bölücü terör örgütünün başı Abdullah Öcalan, 29 Eylül 2006 günü gazetelerde yer alan açıklamasında, aynen şöyle diyor:
- “Erdoğan’ın Büyük Ortadoğu Projesindeki görevini destekliyoruz.”
Tayyip Erdoğan’ın ‘ispatlı’, ‘şahitli’ olan, ‘görüntüleri’ elden ele dolaşan itiraflarından bazıları aynen şöyle:

***

“Şu anda Amerika’nın da Büyük Ortadoğu Projesi var ya, Genişletilmiş Ortadoğu, yani bu proje içerisinde Diyarbakır bir merkez, bir yıldız olabilir. Bunu başarmamız lazım.”
16 Şubat 2004: Erdoğan’ın Kanal D’de Fatih Altaylı’ya verdiği cevap. Bu sözler, ertesi gün bazı gazetelerde aynen yer aldı.
“Demokratik bir ortak olarak Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi içinde, bu projenin eşbaşkanları arasında yer alıyoruz.” 
28 Temmuz 2004: Erdoğan’ın İran’da basın mensuplarına verdiği cevap. www.akparti.org.tr/haber.asp?haber_id=4808
 “Geniş Büyük Ortadoğu Projesi’nde demokratik ortak olarak bir görev üstlendik. Şu anda Ortadoğu coğrafyası üzerindeki ülkelere yapmış olduğumuz ziyaretler de, bunun açık, net örnekleridir.”
8 Haziran 2005: Erdoğan’ın basın mensuplarına verdiği cevap. www.akparti.org.tr/haber.asp?haber_id=10522
 “Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika projesindeki rolümüz bize özellikle Ortadoğu’da önemli görevler yüklemektedir.”
21 Şubat 2006: Erdoğan’ın TBMM AKP grup toplantısında yaptığı konuşma. Bu sözler, ertesi gün bazı gazetelerde aynen yer aldı.)
 “Türkiye’nin Ortadoğu’da bir görevi var. Biz Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanlarından biriyiz. Bu görevi yapıyoruz.”
(4 Mart 2006: Erdoğan’ın Bayrampaşa İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşma. www.akparti.org.tr/haber.asp?haber_id=11245)
“Eşbaşkanlık görevini kabul ettik.”
(30 Mayıs 2006: Erdoğan’ın TBMM AKP grup toplantısında yaptığı konuşma. Bu sözler, ertesi gün bazı gazetelerde aynen yer aldı.)
“Daha önce Geniş Ortadoğu ve Kuzey Afraka girişimi içerisinde zaten yer almıştık. Barış, huzur, insan hakları, hukukun üstünlüğü, ileri demokrasi için bir eşbaşkanlık görevi üstlenmiştik.”
(27 Temmuz 2006: Erdoğan’ın CNN’de Larry King Show’daki konuşması. Bu sözler, ertesi gün bazı gazetelerde aynen yer aldı.)

***

Büyük Ortadoğu Projesi’nin ne anlam ifade ettiğini zannersem artık bilmeyen kalmadı.
Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi ya da yeni ismiyle Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika Projesi’nin içeriği, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice tarafından da resmen açıklandı.
Projenin görünürdeki hedefi, Moritanya ve Fas’tan Orta Asya steplerine kadar ‘müslüman toplulukların’ yaşadığı 24 ülkenin sınırlarını ve rejimlerini değiştirmek.
Sınırları ve rejimi değişecek ülkeler arasında Türkiye de var.
Projesin asıl ve nihai hedefi ise, önce Irak’ın kuzeyindeki temelleri atılan ‘Yahudi-Kürt’ devletini ilan etmek, sonra İran, Suriye ve Türkiye’den koparılacak parçaları bu devletçiğe monte ederek bir ‘Birleşik Kürdistan’ devleti oluşturmak, nihayet bu kukla devleti ve ‘arz-ı mevud’ toprakları içinde ortaya çıkacak diğer şehir devletçiklerini, ‘Büyük İsrail’ şemsiyesi altında birleştirmek.
Nitekim, “Ortadoğu’nun yıldızı olacak” denilen Diyarbakır, ABD Silahlı Kuvvetler dergisinde yayınlanan bir haritada, ‘Yahudi-Kürt Devleti’nin sınırları içerisinde gösterildi.
Bu Türkiye’yi parçalara ayırılmış şekilde gösteren harita,  Roma’daki NATO toplantısında yeniden ortaya çıktı  ve buna tepki gösteren Türk subayları toplantıyı terk etti.

***

Şimdi ‘Allah adına’ söyleyin.
Tayyip Erdoğan, nihai hedefi Türkiye’yi de bölüp parçalamak olan bir projede, ‘Eşbaşkan’ olarak görev alarak alenen suç işlemiyor mu?
Bütün gerçekler ortada iken Erdoğan’ın hâlâ ‘BOP Eşbaşkanı’ sıfatını kullanmaya devam etmesi hangi mantık ile izah edilebilir?
Böyle bir zat için ‘Başbakan’ sıfatını kullanmamak günah mıdır?
Tepkisiz kalmak, müslümanlık mıdır?
De hadi söyleyin.

Yazarın Diğer Yazıları