Bir Umuttur Sanat...

İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı, farklı bireylerin sesini sanatla duyurmak adına 'Hayvanlar ve Biz' projesini hayata geçirdi.  Pink Floyd grubunun kült parçalarından "Another Brick in the Wall" şarkısının hakkı İZEV Vakfı'na verildi. Vakıf tarafından hazırlanan klibin maddi kazancıyla Down Sendromlu ve otizmli bireyler için "Yaşam Köyü" kurulacak. Maddi destek için 10 milyon izlenme hedefi belirlenmiş. Şarkıda, engelli bireyler yaşadıkları zorlukları etkileyici bir dille anlatıyorlar. Emeği geçen herkesin eline, yüreğine, fikrine sağlık... "Yaşam Hakkı - Duvar", yaklaşık olarak şimdilik 900 bin görüntülenmeye ulaştı. Bir "tık" da sizden olsun mu?

***

Oyuncu Savaş Özdemir'in "Tüm Renkler Beyaz" adlı ilk kişisel resim sergisi 2 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşacak. Sürrealist ve dışavurumcu çalışmalara yer verilecek serginin tüm geliri Yedikule Hayvan Dostları Derneği'ne bağışlanacak. Bu gelir sayesinde dostlarımıza verilmek üzere toplanan yemeklerin daha sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi sağlanacak. Vaktiniz varsa mutlaka gidin derim hem ruhunuz doysun, hem dostlarımız...

***

Uluslararası Mardin Bienali "Sözden Öte" temasıyla 4 Mayıs'ta sanatseverlerle buluşuyor. Bu sene bienal, tıpkı öncekiler gibi, Mardin'in tarihi dokularını, müşterek bir alanın ve ortak bir dilin üretimini araştıran platformlara dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu açıdan Alman Karargahı, Hamam, Mardin Müzesi Galerisi, Revaklı Çarşı Dükkanları ve Marangozlar Kahvesi bienal mekanları olacaklar. Tema altında bakış, beden ve sınırlar kavramlarını ele alan çalışmalar yer alacak. Uluslararası Mardin Bienali'nin 4. edisyonunun küratörlüğünü Fırat Arapoğlu, Nazlı Gürlek ve Derya Yücel'den oluşan ekip üstleniyor. 4 Haziran 2018'e dek sürecek etkinlik oldukça ilgi çekici!

***

Datça'da uzun süre ara verilen "Can Yücel Kültür Sanat Festivali" tekrar hayata geçiriliyor... Festival, 11-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalin en büyük özelliği, hiçbir ticari beklenti bulundurmaması. Cumhuriyet meydanında kurulacak stantlardan da ücret alınmayacağı ve tüm etkinliklerin halka ücretsiz olacağı belirtildi. Üç gün sürecek festivalde Can Yücel'in eşi Güler Yücel resimlerini Türkiye'de ilk kez bu festivalde sergileyecek. Program açıklandı, bir göz atın derim...

***

Yarın 1 Mayıs... Dünya için gerçekten emek verenlerin ve bu emek uğruna hayatının en güzel yıllarını feda edenlerin günü... Tüm beden ve beyin emekçilerinin emek ve dayanışma bayramını kutluyorum. Ne mutlu üreten insana... Yaşasın 1 Mayıs!

Yazarın Diğer Yazıları