"Bir VAR'mış bir yokmuş"

Üst üste oluşan VAR arızaları, hakemlerin değerlendirilmesi açısından faydalı oldu. Galiba en talihsizi Ali Palabıyık'tı. "Yardımcısı Serkan Çimen'in kurbanı oldu" diyebilirim. Geçmişinde Aziz Yıldırım'ın korumacılığına sahip bu hakem bu defa suçsuzdu. Başakşehir maçındaki büyük hata Çimen'in üstünde kaldı. Bu konuda en güzel yorumu Başkan Göksel Gümüşdağ yaptı; "Serkan Çimen'i Allah'a havale ediyorum".

Maçtan sonraki tartışmalarda iki kişi üstünde durmak istiyorum. İlker Yağcıoğlu'nun hangi takımın yandaşı olduğunu bilmeyen yok. Ancak, verilmeyen golün pozisyonunu daha ilk izleyişinde "ofsayt yok" diyerek noktaladı.

Beni asıl şaşırtan Erman Toroğlu'nun tavrıydı. Hoca, bir bakışta çözdü olayı sakız gibi uzattı. "Başa al" ve "geriye sar"larından fenalık geldi. "Evet ofsayt" diyene kadar canımızı çıkardı. O kadar kıvırdı ki, epey "eyyam yaptı" mesajı aldım.

Toroğlu bazen bıktırıyor. Bu kadar gevelemenin ne kendisine ne izleyiciye faydası var. Sadece sinirleri bozuyor.

Teknik adamlar

Öncelik Philip Cocu'nun olmak üzere birkaç teknik direktörden söz etmek istiyorum. Fenerbahçe sorumlusunun maç sonu demecini dinlerken ağzım açık kaldı. Bizim seyrettiklerimiz ile Cocu'nun anlattıklarının benzeşen hiçbir tarafı yoktu. "Cep telefonundan başka maç seyretti" sonucuna vardım.

Şenol Güneş için "Konya'dan iyi kurtuldu" diyebilirim. 10 kişi kalmış Kartal'la az daha üç puanı getiriyordu.

Beşiktaş eski futbolcularından çekmeye devam ediyor. Süper Lig'e baktığımızda "ocaktan yetişenler"i sıkça görüyoruz. Samet Aybaba Bursa'da, Mehmet Özdilek Erzurum'da ve Rıza Çalımbay Konya'da. İbrahim Üzülmez de kısa süre önceye kadar Rize'deydi.

Bir de görev bekleyenler kulübesine bakalım; Metin Tekin, Ali Gültiken, Ziya Doğan vb.. Demek ki Beşiktaş bir yerde çalıştırıcı okulu. Sakıncaları ise eski kulüplerine sıkça saç-baş yoldurmaları.

Trabzon'un ayak sesleri

En önemli tespitimi sona sakladım. Trabzonspor gümbür gümbür geliyor. Hem de "kolbastı eşliğinde." Takım oturdu. Bu tempo devam ederse, sezonu özlenen kupayla tamamlarlar. Camiaya tavsiyem sadece biraz daha sabır.

***

Güzel girdi

O Ses Türkiye yeni sezonu açtı. Cumartesi-pazarlar bu yarışmaya ayrılınca MasterChef pazartesi ve salıya kaydırıldı. Ses yarışmasında ilk günler sunucu konumunda yine Acun Ilıcalı'yı gördük. Bu görev için adı geçen Beyaz -Beyazıt Öztürk- şimdilik jüri koltuğunda. Doğaçlama esprileriyle hayli başarılıydı. Beni dahi şaşırttı. Peki Acun'un işi çıkıp uçağına atlayıp gittiğinde jüri görevini kim yapacak? İnsanın aklına sadece Hülya Avşar geliyor. Malum "altın yedek."

Seda Sayan'ı da tuttum. Zaman zaman Kadırgalı Aysel'liğini öne çıkardı. Hadise, Kasımpaşalı Arnavut futbolcu Sadıku'nun İsveçli eşi Miki -Michael- ile birlikte ağlayarak ne kadar duygusal olduğunu ortaya koydu. Konu anneler olunca, bizimki de dayanamıyor.

Hadise'nin giydiği çok renkli kıyafeti ablasının dikmediği kesin. Dargınlıkları devam ediyor. Zaten barışık olsalar bu kadar güzel bir giysiyle göremezdik.

Murat Boz'da değişen bir şey yok. Acun Ilıcalı gibi tek tip kıyafete bürünmüştü. Bunca yarışmacı arasında en tuttuğum Güney Koreli Kerem Cunu oldu. Bu genç kompozitör, iki ülke müziğini birleştirecek çalışmalar peşinde. Sonuçta iki günlük performansıyla, eski-yeni koalisyonu jürisiyle O Ses Türkiye'yi beğendim...

***

Birkaç mesaj

"Sayın Ayeri, o maçı statta yer bulamadığımızdan Ayaspaşa sırtlarından rahmetli babamla birlikte izlemiştik. Neler hatırlatmadınız ki bana; sağ olun."

Kadir Cangızbay, Orhan Ayhan'la programında işlenen 5-0'lık G.Saray-F.Bahçe maçından söz ediyor.

...

TBMM'de her milletvekilinin danışmanı var. Yollanan mesajlardan çıkardığım sonuç içlerinden en başarılısı Nur Bellek.

...

A.S.Akın en sağlıksız yiyeceğin beyaz et olduğunda ısrarcı. O kadar emin ki, "tavuk etini fazla yiyenlerin çocuğu bile olmuyor" diyebiliyor. Sayın Akın'a tek sorum var; "Bu millet ne yiyecek?"

...

Oğuz Çetinkaya, Fenerbahçe teknik direktörü Cocu'nun fiziksel özelliğinden söz etmemi beğenmediğini söylüyor. Ona da, beni eleştiren herkese de saygı duyuyorum.

...

GÜNÜN SÖZÜ

İyi kanunlar, vicdanın yazılmış şekilleridir. Chateaubriand

Yazarın Diğer Yazıları