Bir parkı halka ancak diktatör yasaklayabilir!

Bir parkı halka ancak diktatör yasaklayabilir!
Bir parkı halka ancak diktatör yasaklayabilir!

Gezi Parkı’nda incelemelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir park insanlara yasaklanamaz. Bunu sadece tiranlar

Gezi Parkı’nda incelemelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir park insanlara yasaklanamaz. Bunu sadece tiranlar yapar” dedi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taksim Gezi Parkı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP’liler ile birlikte Gezi Parkı’nın son halini inceleyen Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. CHP Lideri şöyle konuştu: “Park açılmalı insanlar gelmeli. Özgürce gezebilmeli. Yargının verdiği karar çok önemli. Bu bölgede buradan başka yeşil alan yok. Bakıyorsunuz polis arkadaşlar orada. Bu kadar güzel bir yere yasak getirmişsiniz. Devletin izniyle gezilecek. Böyle bir anlayış olabilir mi? Hangi çağda yaşıyoruz?”  Parkı gezince insanların tepkilerinin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gördüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, “Bu park insanlar için. Bu mekanın korunması lazım. Parktaki çalışmalar gayet güzel olmuş. Bunu yapanlara teşekkür ederiz. Herhangi bir sorunumuz yok o konuda. Ama park insanlara yasaklanamaz. Parkı insanlara yasaklayan bir yönetime siz demokratik diyebilir misiniz. Ancak diktatörler, tiranlar yapabilir bunu.”

 


Çifte standart

 


Kılıçdaroğlu Gezi Parkı’nı ziyaretinden önce ise Taksim’de önceki akşam yaşananları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Esnafa zararı veren kim? Polis... Ona talimatı veren kim? Hükümet... Neden Gezi Parkı’na çıkılmayacak? Ne olur Gezi Parkı’na çıkılsa... Bir kadına tekme atıp satırlarla saldırılıyor. Bu ülkenin başbakanı bu kadına yapılan hakaret karşısında sessiz kalırsa olmaz. İnsanlara ayrım yapar. Böyle bir çifte standart olmaz. O polislere o cesareti kim verdi? O insanların gözaltına alındığı da söyleniyor. Ben buna da inanmıyorum. ‘Siz buradan gidin’ deniyor. Onlar da ellerini kollarını sallayarak oradan gidiyor. Piyano çalanlar, şarkı türkü söyleyenler kimi rahatsız etti? Valinin izniyle park açılmaz, valinin izniyle park kapatılmaz. Hangi çağda yaşıyoruz?  Gezi Parkı’ndaki yeşil alanın genişletildiği söyleniyor. Alanlar genişletildi ama halka kapatıldı.”

 

Ayaküstü sohbet

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’le birlikte Gezi Parkı’nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, parka görevli polislerle de sohbet etti.