İşte Millet İttifakı'nı bölme planı! Bir zamanlar Erdoğan'a en yakın olan isim açıkladı

İşte Millet İttifakı'nı bölme planı! Bir zamanlar Erdoğan'a en yakın olan isim açıkladı
Bir dönem Erdoğan'a çok yakın isimlerden olan MAK Danışmanlık sahibi Mehmet Ali Kulat, AKP ve MHP'nin seçim kanunu teklifi çalışmasını anlattı. 

Seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesini de barındıran düzenlemenin de yer aldığı seçim kanunu teklifi bugün AK Parti ve MHP tarafından bugün TBMM Genel Kurulu’na sunuldu. Son seçim anketi sonuçları ve değerlendirmeleriyle bilinen MAK Danışmanlık’ın sahibi Mehmet Ali Kulat seçim kanunu teklifi hakkında genel bir değerlendirmede bulundu.

Son seçim anketi sonuçları kamuoyunda paylaşılmaya devam ederken Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Seçim Kanunu teklifi bugün parti genel başkan yardımcıları tarafından Meclis’e verildi. 15 maddelik teklif kabul edilirse seçim barajı yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşecek.

İTTİFAKIN BÖLÜNMESİNE KAPI AÇMA HAMLESİ

Seçim anketi çalışmaları yapan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, sosyal medya platformu Twitter hesabından seçim kanunu teklifini değerlendirdi. Kulat, yüzde 7 seçim barajını hamle olarak yorumladı.

Kulat, “Cumhur İttifakının bugün TBMM ye sunacağı seçim yasası düzenlemesinde en önemli hamle %7 Baraj oranında bir partinin % 7 oy alması değil, 1 ittifakın % 7 olması ile üçüncü ittifaka yol verip Millet İttifakı’nın bölünmesine kapı açma hamlesi gibi durmaktadır. Satranç hamlesi.” dedi.

YENİ SİSTEMDE MHP DAHA FAZLA OY ÇIKARIYOR

Mehmet Ali Kulat’ın devamındaki değerlendirmeleri şöyle:

“Yeni Seçim Yasası "D''hont Seçim Sistemi"nin büyük partiler için devamını ön görürken, diğer partiler için özellikle. İttifaktaki küçük partilere d’hont kaldırıldı!

Özetle; DEVA - Gelecek vd. başka partilerin ittifaktan kopması yada yeni girebilecek partilere havuç sunuluyor.

Yeni seçim yasası yeni bir düzenleme de ittifak ortağı partilerin artık oy konusu… Pek çok sonucu olacak düzenlemenin ilginç bir sonucunu da son seçimde Niğde örneği üzerinden verelim. Aşağıdaki örnekte daha fazla oy alıp vekil çıkaramayan MHP yeni sistemde vekil çıkarıyor.”

İlgili Haberler