Bir zamanlar Süper Lig takımıydı, parasızlıktan maça çıkamadı

Bir zamanlar Süper Lig takımıydı, parasızlıktan maça çıkamadı
Bir dönem Süper Ligde mücadele eden Kayseri Erciyesspor, maddi imkansızlık nedeniyle Van Büyükşehir Belediyespor maçına çıkamadı. Takım, 2007'de Türkiye Kupası finali oynamıştı.

Türkiye  Futbol Federasyonu (TFF) 3'üncü Lig, 2'inci grupta oynanması gereken  Van  Büyükşehir Belediyespor -  Kayseri Erciyesspor mücadelesi, konuk takım futbolcularının maddi imkansızlar nedeniyle kente gelememesi nedeniyle oynanmadı.

GÖRÜŞMELERDEN SONRA STATTAN AYRILDILAR

Maç saatinde ev sahibi  Van  Büyükşehir Belediyespor'un futbolcuları ve hakemler bir süre sahada rakip takımın maça çıkmasını bekledi. Rakip takımın maça çıkmaması üzerine futbolcular seremoni yaptı. Seremoni sonrası hakemler, TFF gözlemcisi ile yapılan istişarenin ardından  Van  Atatürk Şehir Stadı'ndan ayrıldı.  Van  Büyükşehir Belediyespor futbolcuları ise, maç eksiğini kapatmak için stadyumda antrenman yaptı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Van  Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdullah Çalım, maçın oynanmamasının kendilerine zarar verdiğini ve üzücü bir olay olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"SÜPER LİGDE OYNAYAN BİR TAKIMIN BU DURUMA DÜŞMESİ ÜZÜCÜDÜR"

"Saat 19.00'da oynamamız gereken maç, maalesef rakip takım  Kayseri Erciyesspor'un gelmemesi nedeniyle oynanmadı. Biz, bu maçın oynanmasını istiyorduk. Bu durum bizim için bir dezavantaj oldu. Maalesef takım gelmedi. Biz gerçekten üzgünüz. Bu maçın seyircimiz önünde oynanmasını istiyorduk. Takımımızın da maç eksiğini gidermek istiyorduk. Aldığımız duyumlara göre rakip takım maddi imkansızlıklar nedeniyle maça gelememiş.  Kayseri Erciyesspor gibi bir takımın bu liglere katılmaması üzücüdür. Böyle bir durum bu haftaya mı has, diğer haftalara da mı sarkacak bilmiyoruz. Ama bizim için üzücü oldu. Biz yolumuza devam edeceğiz. Ben aldığım duyumdan sonra telefonla başkanlarını iki üç kez aradım cevap alamadım. Süper Ligde oynayan bir takımın bu duruma düşmesi üzücüdür."