BİRDER'den MADO için boykot çağrısı

BİRDER'den MADO için boykot çağrısı
Birlik ve İlerleme Düşünce Derneği (BİRDER) Çin'in, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine ve diğer Müslüman azınlıklara uyguladığı baskı ve şiddet üzerine, işlenen bu insanlık suçuna dikkat çekmek isteyen Uygur Derneklerinin basın açıklamasını iptal eden MADO’ya yönelik boykot çağrısında bulundu.

BİRDER’den yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Çin hükümeti Doğu Türkistan’da kendi yasası ve hukuk sistemine aykırı bir şekilde öldürme, yargısız infaz, müebbet hapis gibi yollarla geniş çapta katliam yürütmektedir.

Soykırım fiilleri işleyen Çin’de Uygur Türklerine zulüm sürerken işlenen bu insanlık suçuna dikkat çekmek isteyen ülkemizdeki Uygur Derneklerinin basın açıklamasını Çin’deki yatırımları zarar görür gerekçesiyle iptal eden MADO’nun sahibi Mehmet Sait Kambur’un bir de pişkince ben Çinliyim demesi vicdanları kanatmıştır.

MADO ve sahibi Mehmet Sait Kambur’un çıkarları uğruna düştüğü insanlık dışı durum ve para kazanma adına Çinli olmayı bile kabul edecek kadar omurgasızlaşması utanç vericidir.

Çin’de yaşanan soykırıma karşı Batı dünyasında bile tepkiler çığ gibi büyürken MADO’nun bu tutumunu kınıyor bütün Türkiye’yi MADO ürünlerini boykot etmeye çağırıyoruz.”