Bireysel silahlanmada büyük artış

Bireysel silahlanmada büyük artış
2017 yılında toplam 3 bin 494 silahlı olayın medyaya yansıdığını, bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 28 artış gösterdiğini açıklandı.

Bireysel silahlanmaya karşı mücadele veren Umut Vakfı, geçtiğimiz yıla dair derlediği ‘Silahlı Şiddet Raporu’nu kamuoyuyla paylaştı. 2017 yılında bir önceki yıla göre yüzde 28, son üç yılda yaklaşık yüzde 61 artışla 3 bin 494 bireysel silahlı olay medyaya yansıdı.

2017 yılında silahlı olaylarda 2 bin 187 kişi öldürülürken, birçoğu ağır 3 bin 529 kişi de yaralandı.

Umut Vakfı, ‘2017'nin Silahlı Şiddet –Cinayet Haritası’nda görüldüğü üzere bireysel silahlanmayla ilgili artışın durdurulamadığını, başlatılan kampanyalara rağmen bireysel silahlanmayı önleyici hiçbir çalışma yapılmadığını açıkladı.

Bireysel silahlanmanın her geçen gün katlanarak arttığı belirtilen raporda şöyle denildi: “Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada insanlar savaşların, çatışmaların ve de siyasal huzursuzlukların gölgesinde yaşıyor.


Dünya genelinde ülkelerde huzursuzluğa neden olan büyük göçler yaşanıyor, işsizlik oranları artıyor, pek çok ülkede bağnazlık artıyor, insanlar uygulanan politikalarla birey olmaktan uzaklaşıyor, uzaklaştırılıyor, demokrasiden uzaklaşılıyor.İnsanlar tabii ki daha mutsuz, daha güvensiz, daha gelecek kaygısı içerisinde yaşıyor.

SİLAHLARIN REKLAMI YAPILIYOR

Bu bağlamda, her gün değişik modelleri icat edilen silahlar, hatta reklamları da yapılarak (ki, dizilerde bile mutlu insan ilişkilerinden çok silahların reklamı yapılıyor, bir kötülük biterse bir başka kötülük icat ediliyor) bireysel silahlanma adeta teşvik ediliyor.

2017 yılında önemli ve sevindirici gelişmelerde yaşandı. Medyamızın kampanyaları, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki çalışmalar ve operasyonlar umut verici oldu.

İlgili Haberler