Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Birgül Ayman Güler ve Kurt Nefesi...

Birgül Ayman Güler ve Kurt Nefesi...
Sevgili okuyucum; siyaseti takip ediyorum; ama ilgilenmiyorum. Özellikle birikimli kadın siyasetçilerimizin keskin ve ilginç fikir ataklarına tanık oldukça, geleceğe güvenim daha da artıyor. Söz gelimi MHP’den Meral Akşener Hanımefendi ve Bağımsız İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Hanımefendi gibi az bulunan değerleri izlemekten çok mutlu oluyorum.
Sayın Birgül Ayman Güler, geçtiğimiz Ocak ayında CHP’den istifa etmeden önce, partisinin sözcüsü idi. Her açıklamasını takip ederdim. Kendisine müthiş bir güven içinde, irticalen yaptığı konuşmalar çok etkiliydi... Ben böylesi bir üstün yeteneği artık az göreceğiz diye hayıflanırken; 28 Ocak 2015’te Ankara’da Millî Düşünce Merkezi’nde “Türkiye Cumhuriyeti ve Türk ulusunun geleceği için ne yapmalı; nasıl yapmalı?” konulu konferans vereceğini öğrendim.
Konferansa katıldım. Salon tıka-basa doluydu. Sayın Hakan Paksoy yönetiminde başlayan konferansta izleyiciler, iki saat boyunca Birgül Ayman Güler Hanımefendi’yi hayranlıkla takip ettiler. Sayın Güler’in konuşmalarından aldığım kısa notlar şöyle: “CHP’den istifamın gerekçeleri ideolojiktir”, “Türkiye’de Cumhuriyete olan birliği sağlamak üzere siyasete devam edeceğim”, “Varlığımıza dönük uluslararası büyük bir saldırı var. Bu saldırı Türkiye’den de destek buluyor”, “Türkiye’yi eski Yugoslavya tipine çevirmeye, halklar temelinde parçalamaya çalışıyorlar”, “1988 yılında ANAP iktidarı, ’Avrupa Konseyi’nin yerel yönetim özerklik şartını’Bakanlar Kurulu’na getirdi”, “Ulusal yapıyı ’milliyetler’yapısıyla bozmaya çalışacaklar. Yeni anayasa taslağına şimdiden hazır olmak gerekiyor”, “Küreselleşme dünyaya açlığı ve savaşları getirdi; ülkelerin üretimlerini kısıtladı”, “Serbest ticaret değil, adil ticaret. Serbest ticaret güçlüyü güçlendirir”, “Türk milletinin gerçek temsilcileri TBMM’de çok az”
Sevgili okuyucum; Sayın Güler’in 2013’te yayımlanan “Akıl Tutulması” adlı kitabını da okudum. Kitap bir ateş koru! Ve Sayın Güler, kitabında kendi partisinin milletvekili Rıza Türmen’in “Anayasal Vatandaşlık” tezine, Atilla Kart’ın “Cumhuriyeti asimilasyonla suçlamasına” yoğun eleştiriler getiriyor. Ama kitapta, çok önemli bir cümle var. O cümle şu: İmralı’daki bebek katili terörist başı, adaya gelenlere “Birgül Ayman kimdir” diye soruyor. Anlaşılıyor ki, terörist başı, bu yiğit Türk kadınının varlığından çok rahatsız... Sevgili okuyucum bu kitaba İmge Yayınları’nın 312 419 46 10 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.
Ve Kurt Nefesi...
Kurt Nefesi, yazar Sayın Alper Aksoy’un romanı. 1970’li yılların o zor günlerini anlatıyor. O yıllar gerçekten zor yıllardı ve bir ’sağ-sol meselesi’de değildi. Ülkücü Hareket “Türkiye’de ’Babrak Karmallar’iktidara gelmesin; vatanımızı Sovyetlere teslim etmesin” diye can pahasına direndi. İşte bu görkemli roman, Adana yöresindeki o direnişi anlatıyor. Çok acıdır ki aynı ulusun, aynı ailenin çocukları ’anlaşılamazlığın ikliminde’ birbirini öldürdü. Bu romanı okuduktan sonra bir-kaç gün kendimi toparlayamadım. Olaylar abartıdan uzak bir anlatımla veriliyor. Bir belgesel de diyebiliriz. O yıllarda Adana yöresi Sıkıyönetim Komutanı olan -sağlıklar dilediğim- Sayın Nevzat Bölügiray Paşamızın “Sokaktaki Asker” adlı kitabından da alıntılar var. Romanda beni en çok hüzünlendiren olay; Adana MHP il Başkanı’nın, oğlunu emniyete eliyle teslim etme gayreti yanında; sözde devrimci militanların İlbey ve Gülbey adlı askerlerimizi şehit etmeleridir. (Durağı uçmak olsun; Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu o yıllarda bu şehitlerimizi şiirinde dillendirmişti.)
Sevgili okuyucum Sayın Aksoy’un romanı bir dönemin tarihi. Bu yürek burkan eseri okumanızı dilerim. Kitaba İrfan Yayınevi’nin 212 518 38 66 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.
Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları