“Biri yolsuzluk yapıyor, diğeri sırtını dönüyor”

“Biri yolsuzluk yapıyor, diğeri sırtını dönüyor”
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, 4 eski bakan hakkında TBMM’de yapılan Yüce Divan oylamasında ret oyu çıkmasından AKP’liler kadar HDP’lilerin de sorumlu olduğunu söyledi.

HDP’lilerin Yüce Divan oylamasında ortalıkta görünmediklerini anımsatan Aksünger, “Rüşvet ve yolsuzlukların üstünün örtülmemesi için var gücümüzle çalıştık. HDP neredeydi? Daha ilk günden bırakıp gittiler” dedi. HDP’nin sözde demokrasi ve insan hakları savunuculuğunu kimseye bırakmadığına dikkat çeken Aksünger, şöyle dedi:

HDP ortada yok
“Her yerde demokrasiyi, insan haklarını savunan parti olarak gündeme gelmek isteyen HDP’yi bu komisyonda görmedik. Hiçbir şekilde hukuksuzluklara karşı çıkmadılar. Biz mücadele ettik. HDP yoktu. AKP ise zaten yapılanların üstünü örmek dışında bir şey yapmadı. Türkiye bunu görsün. HDP, TBMM’de hiçbir çalışmada yok. Dilekçe Komisyonu’nda kurulan Tunceli Alt Komisyonu’nu bile ciddiye almıyorlar. Binlerce yazı geldi, incelenecekti. HDP orada da çalışmadı. AKP ile HDP hiç ortalıkta görünmüyorlar. Komisyon çalışmaları sürerken tavrımızı net koyduk. ’Rıza Sarraf’ı komisyona getirin’dedik ama yapmadılar. İsteseydik biz alt komisyondan çekilirdik. Ancak yine de çekilmedik” dedi.

Haber: Hanife Açıkalın