Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

"Birlikte Türk Milletiyiz!"

Sevgili okuyucum; bilge devlet adamımız, Sayın Sadi Somuncuoğlu'nun kurduğu "Millî Düşünce Merkezi"nin öncülük yaptığı "Birlikte Türk Milletiyiz" hareketi çığ gibi büyüyor...

Pekiyi, nedir bu hareket? Bu hareket, yayımladığı kitabın ilk sayfasında kendisini tanımlıyor. Bu tanımdan aldığım çok kısa bir bölüm şöyle: "Bizler; Türk milletinin egemenliğini, vatanın bütünlüğünü ve milletin birliğini tehdit eden çok yönlü ve çok kaynaklı tehlikeler karşısında "Birlikte Türk Milletiyiz - BTM" adı altında bir araya geldik. Amacımız; millî varlığımızı hedef alan görüş, eylem ve olaylar karşısında, Türk milletini bilgilendirmek ve Türk milleti adına hareket edenleri uyarmaktır. Bunun için hukukun ve demokrasinin bahşettiği bütün imkânları kullanmaya kararlıyız. 1919'da Amasya Genelgesi ile bütün cihana haykırıldığı gibi, bugün de tekrarlıyoruz: 'Vatanın bütünlüğü, milletin istiklâli tehlikededir. Siyasî iktidar üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirememektedir. Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' (İliştiri: Sevgili okuyucum Bu harekete imza veren aydın sayısı 500'e ulaştı.)

Birlikte Türk Milletiyiz Hareketi, 06 Nisan 2016'da Ankara Barolar Birliği salonunda seçkin dinleyici topluluğu huzurunda görkemli bir panel düzenledi... Katılan Panelistler: E. Oramiral Nusret Güler, Devlet Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, E. Vali, Anayasa Mahkemesi Üyesi Mustafa Yıldırım, Devlet eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler ve E. Korgeneral Hasan Kundakçı... 

Sayın Hakan Paksoy'un bilgilendirmesiyle başlayan paneli E.Vali Anayasa Mahkemesi Üyesi Sayın Mustafa Yıldırım yönetti. Panelistlerin her biri, Türkiye'nin günümüzdeki içler acısı durumunu yılların birikimiyle, o harika deneyimleriyle anlattılar... Panelde, Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Sayın Metin Feyzioğlu çok görkemli bir konuşma yaptı. Tüm salon Sayın Feyzioğlu'nun bu anlamlı konuşmasını dakikalarca ayakta alkışladı. Yine salonda bulunan E. Orgeneral Edip Başer de dinleyicilere vatanımızın perişan durumunu dile getirdi... Panel, dinleyicilerin alkışlarıyla sona erdi.

Ve Millî Düşünce...

Millî Düşünce Merkezi'nin 330. Bilgi Şöleni'nin konusu "Çin'in dünya politikası ve Orta Doğu" idi. Konuşmacı olan Prof. Dr. Sayın Konuralp Ercilasun, Çin hakkında bilmediğimiz bilgilerle dinleyicileri donattı. Sayın Ercilasun'dan bir-kaç cümle sunabileceğim: "Çin 1991'den beri, devletlerin iç işlerine karışmama prensibini uyguladı", "Çin, Birleşmiş Milletler'de tek başına hiçbir olayı veto etmedi", "Çin için, Orta Doğu bir petrol sahası", "Çin -sakin ama- ileride agresifleşebilir", "Çin, Suriye konusunda, rejim ile muhalifler arasında adeta bir arabulucu gibi davranıyor."

Bir diğer konumuz Ankara Türk Ocağı'nın paneli...

Alparslan Türkeş diyor ki!

"İnsanlık âleminin en şerefli üyesi Türk milletidir. İslâmiyet'i ele alıp, Türklüğü inkâr etmek ihanettir. Bunun tersi de aynı derecede gaflet ve ihanettir."

Sevgili okuyucum, Ankara Türk Ocağı Başkanımız Sayın Türkân Hacaloğlu hanımefendi; yılmayan, tuttuğunu koparan ve özellikle gençleri bilgiyle donatma gayretinde olan çok değerli bir aydınımız. İnsanımızı, özellikle gençliği; sevgiyle, bilgiyle, kuşatmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Nitekim Sayın Hacaloğlu, 09 Nisan 2016'da Ankara'da Kamusen'imizin Genel Merkez salonunda bilge lider, rahmetli Alparslan Türkeş'in 19. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir panel düzenledi. Başkent Aydınlar Ocağı Başkanı Sayın Sinan Demirtürk'le beraber hazırlanan panelin konusu "Türkiye'de tırmanan terör ve millî bütünlüğümüz" idi.

Prof. Dr. Sayın Dursun Yıldırım'ın oturum başkanlığı yaptığı panelde, Emekli Korgeneral Sayın Hasan Kundakçı, Prof. Dr. Sayın Ahmet Bican Ercilasun, Prof. Dr. Sayın Atilla Özer ve Prof. Dr. Sayın Abdülkadir Çevik, o muhteşem birikimleriyle "Türkiye'de tırmanan terör" konusunu irdelediler.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları