Biz önyargılıysak bunlar ne?

Biz önyargılıydık, muhaliftik, olumsuz baktığımız için olumsuz görüyorduk!.. Şimdi AKP milletvekili olan ve bir zamanlar HADEP Genel Başkan Yardımcılığı yapan ve her ağzını açtığında ‘açılım’ı savunan, çözüm sürecine üstündeki kefenlerle girdiklerini söyleyen Mehmet Metiner’in şimdi geldiği duruma ne demeli?
PKK’yı bölgenin JİTEM’i ilân eden Metiner Altan Tan’a hücum ederken bakın neler sıralıyor: “PKK’lı olmayan vatandaşlarımızın bölgede seyahat özgürlüğü kalmamıştır... PKK silah gücüyle iktidar yaratmıştır...Örgüt silah marifetiyle herkesi susturmaya kalkmıştır... ”
Devletin yerine bir başka gücün geçtiğini söyleyerek aslında yanlışlarını ve acizliklerini itiraf eden kişi iktidara mensup bir milletvekili... Geçtiğimiz günlerde yine iktidarın kuvvetli destekçilerinden gazeteci-yazar ve ‘âkil adam’ Ahmet Taşgetiren de benzer iddiaları sıralamıştı... Aslında gerçeği herkes biliyor ama itiraf etmek ve halka gerçekleri ulaştırarak hükûmeti zora sokmak işlerine gelmiyor...

***

Geçtiğimiz günlerde habervaktim.com’da özel bir haber yayınlandı... Başbakan Davutoğlu’nun bölge milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, bazı milletvekillerinin Davutoğlu’na ‘şok bilgiler’ aktardıkları belirtiliyordu...
Buna göre bazı milletvekilleri, bölgede yaşanan olayların Başbakan Davutoğlu dahil devletin üst yönetimine farklı aksettirildiğini, bölgedeki durumun objektif biçimde aktarılmadığını, bu konuda kendilerinin anlatacaklarına itimat edilmesini istediler...
Bölgede bazı yerlerde hâkimiyetin tamamen PKK’nın eline geçtiğini söyleyen ve doğru bilgi alınabilmesi için bazı kanaat önderlerinin telefonları veren milletvekili, terör örgütünün her geçen gün daha güçlendiğini Davutoğlu’na bildirdi... Toplantıyı yöneten ve anlatılanlardan rahatsız olan bir AKP kurmayının süre dolduğu gerekçesiyle o milletvekilinin daha fazla konuşmasına izin vermemesi dikkat çekti... Haberdeki bir diğer önemli ayrıntı ise, bölgede yaşanan herhangi bir olayla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ulaşmakta yaşadıkları sıkıntıydı...

***

Aynı habervaktim’de önceki gün bölgedeki fecaati gösteren, ‘PKK/KCK’dan ayağa hizmet’ başlığıyla verilen ve her yüreğin kaldıramayacağı bir haber daha vardı... Aynen aktaralım:
Birçok ilde mobil tahsilat büroları kurarak hizmeti halkın ayağına getiren(!) terör örgütü, halka daha hızlı sözde adalet dağıtmak(!) için de mahkeme sayılarını artırıyor. Birçok ilde kent içerisinde kontrol noktaları oluşturan terör örgütü, ilçelerde güvenliği (!) sağlamak için de silahlı araç devriyelerini sabah akşam dolaştırıyor.
Doğu’daki bütün illerde esnafa vergi kesmeye başlayan örgüt, bunların tahsilatı konusunda da vatandaşın zorluk yaşamaması içini elinden gelen kolaylığı gösteriyor. Bütün illerin merkezi noktalarında mobil tahsilat büroları açan örgüt, bu şekilde hizmeti halkın ayağına kadar götürüyor. Vatandaşların da bildiği bu bürolar, kesilen vergileri (!) gece gündüz tahsil ediyor.
Her önüne gelen esnafa yüzbinleri bulan rakamlarla vergi kesen örgüt, tanıdık birini bulana ise yüzde 80’e varan oranlarda indirim uyguluyor. Kendisine 250 bin TL vergi kesilen bir esnaf, araya örgütten bir tanıdığını koyarak bu rakamı 50 bin TL’ye kadar düşürmeyi başarmış. İndirim oranına sevinen esnaf, bu kampanyayı kaçırmamak için vergisini hemen peşin olarak ödemiş.
Vergiyi çok bulup güvenlik güçlerine gidenlerden ise kesilen verginin kat be kat fazlası tahsil ediliyor. Kendisine 50 bin TL vergi kesilen E.B., durumu polisle paylaşınca vergisi 1 milyon liraya çıkarılmış. Çocuğu örgüt tarafından pikniğe götürülen ve vergisinde indirime gidilmeyen E.B, neyi var neyi yok satarak vergisini hemen ödemiş.
Her ilde adaleti hızlandırmak için mahkemeler kuran örgüt, Diyarbakır’daki mahkeme sayısını da üçe çıkardı. Hızlı bir şekilde davaların görüldüğü mahkemeler vatandaşlardan yoğun rağbet görüyor(!)

***

Biz önyargılıydık, muhaliftik, olumsuz baktığımız için olumsuz görüyorduk ya!.. Buyrun bakalım!..

Yazarın Diğer Yazıları