Bizde gizlilik esastır

Meselâ 'dünya liderimiz' var ama dünyanın bundan haberi yok!.. Çünkü gizli lider!.. Bu türlerden ancak Kurtlar Vadisi'nde bulabiliyorsunuz!..

***

Bir Başbakanımız var o da gizli!.. O kadar gizli ki, bu ülkede kim gerçekten Başbakan bilen yok!.. Hani "Bakanlar Kurulu'na göz gezdireyim de belki oradan bir ipucu bulabilirim" diyorsunuz ama olmuyor… Bu arkadaşları kim Bakan tayin etmiş olabilir, o 'tayin edici' Başbakan kim, bir türlü çıkaramıyorsunuz, çok gizli!..

***

Seçim propagandaları esnasında öğrendik 'yerli uçak' yaptığımızı… Bu uçak nerede yapılıyor, Ostim Organize Sanayi Bölgesi'nde mi, yoksa mahallenin kaportacısında mı, o da belli değil… Sonra öğrenmeye çalışıyoruz işin aslını… Galiba bir Amerikan şirketi bizim Misak-ı Milli sınırlarımız içinde uçağın cıvatalarını sıkınca uçak 'yerli' olacak!..

***

TIR'lar yakalanınca "Onlar Türkmenlere gidiyordu" diye yemin billah edenle, "Onlar Türkmenlere gitmiyordu" diye yemin billah eden şimdi aynı masanın etrafında Bakancılık oynuyor… Birbirine 180 derece (Davutoğlu matematik bilimine göre 360 derece) zıt açıklamalar yapan bu tipleri bir araya getiren güç nedir? O da çok gizli!.. Anlamaya çalışmaktansa, en iyisi TIR'ra kadem basmak!..

***

Bir ara 'faiz lobisi' vardı, her taşın altından çıkan!.. Gezi'yi organize eden, hükûmeti darbe yoluyla yıkmaya çalışan, kendi rantı için memleketi ateşe veren!.. Suçları sabit!.. Peki bu kadar çok sözü edildiği hâlde bu 'hainler'den yakalanmış, ters kelepçe vurulmuş, mahkemeye çıkarılmış bir kişi var mı? Belli ki onlar da çok gizli!..  O kadar gizli ki, edebiyatını yapanlar, bir türlü failleri yakalayamıyorlar!..

***

Görünmezliğin zirveye çıktığı yer Kabataş'tı… Bütün olup biteni 'kalp gözü' açık olanlar gördü de mobeseler görmedi!.. Kimisi deri ceketli, yarı çıplak, motosikletli, muhtemelen Uranüs'lü bir çapulcu grubu bir bacımıza ve bebeğine pislik yapmışlardı!.. Eyleme çıkmazdan önce 'görünmezlik iksiri' aldıklarından 'dili kaba, vicdanı taş' olanlar bunları görmemiş, sadece 'kalp gözü' açık olanlar hissetmişti!..

O olayla ilgili de bir kişi bile yakalanmadı, her şey burada da çok gizliydi!.. "Görüntüler elimizde, ben seyrettim" diyen milletvekili bile vardı… Neresiyle seyretti bilmiyoruz… O görüntüler şimdi sırlar âleminde!..

***

17-25 Aralık'ta yatak odalarında, ayakkabı kutularında, kasalarda bir yığın para yakalandı… İlk telâşla "Kim, ben mi, açıklayabilirim, ekmek çarpsın imam-hatip parasıydı, benimle alâkası yok, polis koydu" diyenlere sonra bu paralar bavullarla ve faizleri eşliğinde iade edildi… Polisin koyduğu paraların, o paralarla yakalananlara yani 'komplo mağdurları'na niye iade edildiği ise büyük bir sırdı!.. Burada da gizlilik esastı!.. Fahişe ve memura paranın peşin verilmesini öğreten felsefe sahibine kimse "O 'fahişeler' ve 'memurlar' kimlerdi?" diye soramadı!..

***

Çözüm süreci açıktı ama PKK'nın silahları gömmesi gizli gizliydi hep!.. Şimdi patlayan bombalar da asfaltların altına gizli gizli gömüldü!.. 'Barış' o kadar gizliydi ki, sadece havuz medyası sezebiliyordu!.. Şehirlerarası yollar günlerce kapatıldığında bile Ankara'dakiler "Abartacak bir şey yok… Çözümü provoke etmek isteyenler kamyonların kontak anahtarlarını alıp, yolu trafiğe kapatmışlar" diyebiliyorlardı… Bugün Silopi'de, Cizre'de ve diğer bir çok yerde kamu hâkimiyeti var ama biraz gizli var!..

***

Bizde 'gizlilik' artık rejimin en baskın rengi… Kim, kaç yıllık, hangi okulu bitirmiş tam bilinmez, o da gizlidir… Sadece yönetenlerin değil, muhalefetin de gizliliğe verdiği önem başkadır… Meselâ CHP'nin Atatürkçülüğü rivayet edilir ama çok gizlidir, pek görülmez!.. MHP yönetiminin ise seçim başarıları esastan gizlidir!..

***

Açık taraflarımız yok mu? Elbette var… İstihbaratımız şeffaftır, örnek olarak!.. Oslo'da masaya otururlar, sabaha kalmaz duyarız!.. Suriye ve Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili akıllarından 'roketli' bir şeyler geçirirler, daha o toplantı dağılmadan, konu internete düşer!.. "Yatak odalarımıza kadar dinlenmişiz" veya  "Almanya çok ayıp etti" cümleleri bizimkilere ait…

***

Bunlar istisna tabii… Yine de bizde müşteri memnuniyeti açısından gizlilik esastır!.. 

 

Yazarın Diğer Yazıları