Bize kulak verseydiniz ne darbe olurdu, ne ülkenin altı oyulurdu

"... Öcalan BDP'lilere "Yeni darbe Brüksel ve ABD'de planlanıyor" diyor. Bundan şikayetçi.

Sırrı Süreyya Önder'in Öcalan'a selamını getirdiği Osman Kavala kim peki?

Öcalan'ın bahsettiği merkezlerce yapılan "darbe"lerin "mimarı" olarak nam salan Yahudi asıllı Amerikalı borsa spekülatörü George Soros'un kurduğu Açık Toplum Enstitüsü'nün Danışma Kurulu Üyesi (2001-2006 yılları arasında). Faaliyetlerini Soros'tan aldığı fonlarla yürüten TESEV'in Yönetim Kurulu Üyesi. "AB ile bütünleşme"ye çalışan Helsinki Yurttaşlar Derneği üyesi... Soros'dan fon alan yapılanmalarla dirsek teması halindeki Anadolu Kültür A.Ş.'nin sahibi...

Sızdırılan metne bakılırsa Öcalan "paralel devlet yapılanmaları"ndan rahatsız; oysa Kavala'nın şirketi "merkeziyetçi politikalara alternatifler yaratmak" olarak açıklıyor hedefini; "Ankara"yı devre dışı bırakmak!

 ***

 Kavala'nın yolladığı selamı alan Öcalan, şunları söylüyor BDP'lilere:

"Anadolu İslamlaştıktan sonra bin yıllık bir Hristiyanlık öfkesi var. Rum, Ermeni, Yahudi Anadolu'da hak iddia eder. (...) ABD'de Yahudi, Ermeni ve Rum lobileri stratejik ve taktik müdahale ediyorlar..."

Yaman çelişkiye bakın ki Kavala'nın önderliğindeki STK'lar tam da bu "müdahaleler"in aracısı gibi!

Hafızanızı şöyle bir yoklayın;

TESEV'in "rapor" hazırladığı Kıbrıs'ta Çözümsüzlük, Ermenistan ve Türkiye Vatandaşları Karşılıklı Algılama ve Diyalog, Heybeliada Ruhban Okulu'nun Geleceği Üzerine Öneriler, Türkiye Terörle Mücadele Kanunu, Vakıflar Kanunu Tasarısı Gayrimüslim Cemaat Vakıflarının Sorunları için Çözüm Getirmiyor gibi konu başlıkları Öcalan'ın "hedef aldığı" lobilerin ekmeğine yağ sürmemiş miydi?

Daha ilginci, Soros'tan fon alan TESEV'in Cengiz Çandar'a hazırlattığı "Kürt Sorunu Şiddetten Nasıl Arındırılır?" raporu, Öcalan'ın bugün de "terörle müzakere masası"nda duran taleplerinin dökümü değil miydi?

Ve Çandar kim?

Öcalan'ın "eski ve yeni gladyonun merkezi" dediği ABD'de "Pentagon'a giren ilk Türk gazeteci!", CIA ajanlarının "makale ortağı"!

(...)

PKK'lı katil Öcalan, iddiaya göre BDP'lilere demiş ki;

 "...MİT Müsteşarı düşürülmek isteniyor. Emre Uslu, Mehmet Baransu MİT'i hedef aldılar. Arkalarında devasa bir güç var. "

"Kontgerillanın yeni merkezi Utah'tadır. Emre Uslu vs. orada eğitildi..."

Uslu ve Baransu'nun faaliyet üssü Taraf!

Murat Belge, Ümit Fırat, Ümit Kıvanç, Neşe Düzel yolu sonradan Taraf'ta kesişecek birçok ismin "ortak noktası" Öcalan'a selam yollayan Osman Kavala!

 ***

 Milliyet'te aktarılan tutanaklar doğruysa, Öcalan görüşmenin bir yerinde Kürt-İslamcı Altan Tan'a dönüyor ve tabiri caizse "fitnenin başı"nın "2015'e hazırlanan Ermeni lobisi" olduğunu söylüyor.

Tesadüfün böylesi; Kavala aynı zamanda Türkiye'de "lobi"nin tezlerini doğrulamasına çalışan kişi!

Öyle ya, "Türkler 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni kesti" diyen Orhan Pamuk'un kitaplarını basan İletişim Yayınları'nın da finansörü değil mi?

(...)

Öcalan 120 ülkede okul açan Fethullah Gülen ile ilgili olarak "Bu para nereden" diyor ve ABD'yi; "kontrgerillanın eski merkezidir" dediği Florida'yı işaret ediyor.

Unutmuş olabilir mi?

Aynı ABD'den beslenen, Kavala'nın Türkiye'ye taşıdığı Soros fonlarını en çok kullananlardan biri, BDP'li Selahattin Demirtaş, Osman Baydemir ve Akın Birdal'ın da kurucusu olduğu Türkiye İnsan Hakları Vakfı!.."

Şimdi herkes yazar...

Ben bu yazıyı bugün kimi gazetelerde okuyacağınız gibi Kavala'nın dünkü gözaltı haberinden sonra iktidara takla atmak uğruna yazmadım; 1 Mart 2013'te yazmıştım! Çok daha eskileri de var arşivimde.

Şimdi...

Kimse benden, biz bunları yazarken, bunları "uyarı", "ihbar" kabul etmek yerine sırf bu tipler memlekette rahat rahat cirit atabilsinler diye "yerli ve milli" ne kadar bürokrat, diplomat, akademisyen, gazeteci, asker varsa tasfiye eden bir iktidarın adaletine güvenmemi beklemesin!

Doğrudur birileri Türkiye'nin altını oydu ama onlar da oydurdu!

***

Suçsuz insan korkmaz...

Geçenlerde,  FETÖ'yle mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalarda "mağdur" edildiğini iddia edenlerin, mektupları yayınladıktan sonra "o yazıyı arşivinizden çıkarır mısınız, korkuyoruz" demeye başlamalarını eleştirmiştim ya...

Afyonkarahisar E Tipi Cezaevi'nde tutulan emniyet müdürü Bayram Kaba'dan "haklısınız" diyen bir mektup geldi;

"Bir süre önce benim de mektubumu yayınlamıştınız. Ben 15 aydır tutukluyum. Hâlâ hakkımda iddianame yok. Suçlu insanlar korkar, suçsuz insan korkmaz. Benim yazımı kaldırmayın, her daim arşivinizde kalsın. 5 ve 10 yaşlarında iki kızım var. Yazılanlara baksınlar ve 21 yıldır bu devlete, bayrağa ve Türk Milletine canı pahasına görev yapan Fethiyeli Yörük Türkü polis babalarının, hakkını ve hukukunu, cesurca nasıl savunduğunu görsünler, gurur duysunlar. Adalet topaldır ama geç de olsa tecelli eder. Türkiye Cumhuriyeti devletine, Türk adaletine, Türk millerine güvenim sonsuz..."

Bu ülkeye ihanet edenin fitil fitil burnundan gelsin ama masum olan için de adalet tez zamanda tecelli etsin. Bir yılı geçti; ömürler tükeniyor...

Yazarın Diğer Yazıları