Bizi Suriye'de kimin vurduğunu hala bilmiyoruz!

Bizi Suriye'de kimin vurduğunu hala bilmiyoruz!
MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ Meclis'te düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Hâlâ TSK'yı Suriye'de kimlerin vurduğunu bilmiyoruz" dedi.

Erdoğan'ın 2011 yılından beri izlediği yanlış politikaların sonuçlarını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin canla ve kanla düzeltmeye çalıştığını söyleyen Özdağ, şöyle devam etti: "Bu coğrafya dostun ve düşmanın kim olduğu da belli değil. Hâlâ hangi savaş uçaklarının El Bab’ta TSK’yı vurduğunu bilmiyoruz. Siyasilerin burada daha dikkatli açıklamalar yapması gerekiyor. Çünkü her açıklamanın bedelini savaşta canları ve kanlarıyla çocuklarımız ödüyor. Dün Erdoğan’ın "Türkiye Suriye’ye Esad’ı devirmek için girmiştir" açıklaması sorumsuz bir açıklama. Bu konu ileride Türkiye’nin önüne gelecektir. Bu açıklama doğru da değil. Türk Ordusu Suriye’ye Esad’ı devirmek için girmedi." 

ÜNİVERSİTELERDEKİ MİLLİYETÇİ ÖĞRENCİLER BASKI ALTINDA

Ümit Özdağ ayrıca üniversitelerde milliyetçi öğrencilere yönelik baskıları dile getirdi. Özdağ, "Milliyetçi öğrencilerin seçimlere katılması, aday olması, oy kullanmaları üniversite yönetimleri tarafından manipüle ediliyor. Milliyetçi öğrenciler öğretim üyeleri tarafından açık bir şekilde tehdit ediliyorlar. Gelecekleriyle oynanma, cezalandırılma gündeme geliyor. Oysa milliyetçi öğrencilerin istediği üniversitelerde yapılan bu seçimlerde sadece demokratik yöntemlerin kullanılması, baskı yapılmaması. Bugün üniversite konsey seçimlerinde olanlar Türkiye'de olanlardan da çok farklı değil: baskı ve yıldırmayla seçim kazanmak" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler