Bizim demokrasimiz bunları hak etmiyor!

Bizim demokrasimiz bunları hak etmiyor!
MHP’li Vural, Türkiye’de yaşananlardan AKP’nin sorumlu olduğunu belirterek seçmenin 1 Kasım’da sandığa giderek bunun hesabını sorması gerektiğini belirtti

Seçim çalışmaları için Almanya’da bulunan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara’daki patlamaların teröre karşı zafiyetin sonucu yaşandığını söyledi. Vural, medyaya yönelik baskıları, “Halkın gözlerini kapatmak, kulaklarını sağır edip, kendi beyaz asasıyla toplumu yönlendirmek” olarak nitelendirdi. Vural seçmenin bu zafiyet ve medyaya yapılan baskıların hesabını sandıkta AKP iktidarından sorması gerektiğini kaydetti. Almanya’da birçok kentte vatandaşlarla buluşan Vural, Köln Başkonsolosluğu avlusundaki seçim alanını ziyaret etti. Ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vural daha sonra ise Köln Türk Kültür Ocağı’nda vatandaşlarla buluştu. 7 Haziran seçimlerinde birçok kentte, küçük oylarla milletvekilliğinin bir partiden diğer partiye gidip geldiğini belirten Vural, “7 Haziran seçimleri yurt dışında kullanılan oyların milletvekili tayininde çok önemli olduğunu ortaya koymuştur. İnşallah daha yüksek bir katılım bekliyoruz. Yurt dışındaki Türklerin oylarıyla Türkiye’nin gidişatı konusunda mesaj vermesi çok daha önemli. Bütün vatandaşlarımızın sandığa giderek oyunu kullanmalarını istiyorum” dedi.  “Güzel ülkem huzura, güvenliğe layıktır” diyen Vural, “Maalesef Türkiye terör örgütlerine gösterdiği zafiyet, istihbarat zafiyeti, tüm bunlar maalesef ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu da ortaya koyuyor. Sınırlarımız kevgire döndü. Terör örgütlerinin hesaplaşma alanı haline dönmeye başladı” dedi.

İsyan ediyorum

Attığı Tweet yüzünden Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in gözaltına alınmasının hatırlatılması üzerine Vural, “Seçmen bunun hesabını sormalı. Düşünce, ifade özgürlüklerimize sahip çıkmalıyız” dedi. “Basın özgürlüğü, halkın haber edinme özgürlüğü, vatandaşın kendi hür serbest düşünceleriyle karar vermesini sağlayacak bir zemindir” diye konuşan Vural şöyle devam etti: “Bunu ortadan kaldırmak isteyenler, güç medeniyetini hakim kılmak isteyenlerdir. Biz medeniyetimizin gücüne sahip çıkmalıyız. O medeniyetimiz ki, demokrasi, insan hakları, adalet ve hürriyetle mücehhez kılınmıştır. Bu baskı, tehdit, korkutma, sindirmeyle bizi yönetmek istiyorlar. Buna isyan ediyorum. Bizim demokrasimiz bunu hak etmiyor.”  “İvedilikle yapılması gereken en önemli şeylerden biri gücü, silahı eline alanın bizim geleceğimize hakim olamayacağını, bizi yönetemeyeceğini, yönlendiremeyeceğini haykırmak olmalıdır.” diye devam eden Vural şunları kaydetti: “Bugün bu yapılanlar aynı zamanda, halkın gözlerini kapatmak, kulaklarını sağır ederek, kendilerinin beyaz asasıyla toplumu yönlendirmek istemeleridir. Gerçekten bunlar kabul edilemez. Gazetelerimiz basılıyor, gazetecilerimiz dövülüyor, medya grupları hedef alınıyor, susturuluyor, sindiriliyor. Terör örgütleri silahla, bombayla insanlarımızın geleceğini karartmaya çalışıyor. Silahı elinde olan, gücü elinde olan vatandaşımıza, milletimize zulmediyor. Bunu kabullenmemiz mümkün değildir.”