Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

BKM’den bir devam filmi... “Eyvah Eyvah 3”

Son dönemin en çok izlenen filmlerine imza atan BKM yapımdan yarı yıl tatilinde ailece izlenecek “Eyvah Eyvah”ın devam filmi gösterime girdi. 
“Eyvah Eyvah 3” ilk iki filmdeki kadrosunu aynen korumuş ama bu sefer  “Badem”  ailesine henüz oyunculuğunun bile farkında olmayan bir bebek eklenmiş. 
Devam filmi çekmek bir bakıma kolaydır. Çünkü ortada zaten izleyici tarafından kabul görmüş bir iş, senaryo var. Diğer taraftan ise zordur. Çıtayı yükseltmek gerekir. Çünkü izleyici talebi daima bir öncekinden daha yüksek olur. “Eyvah Eyvah” üç filmde de yazar kadrosu, yönetmeni ve oyuncusuyla ekibini korumuş. 
Üçüncü film ise hayatının aşkı Müjgan ile evlenen Hüseyin’in baba olma heyecanı ile başlıyor. Doktorlar dizisinden de tanıdığımız ve neredeyse kadrolu doktor olmaya aday Yeşim Ceren Bozoğlu, Badem’lerin bebeği Bayram’ın dünyaya gelişinde de önemli bir yere sahip. Baba Hüseyin’den doğum esnasında öyle bir fırça yiyor ki, ilk kahkaha tufanı da orada kopuyor. 
“Lafı sokup sokup örtünün altına saklanma” diyen Hüseyin Badem’in siniri Bayram bebeğin gelişiyle tebessüme dönüşüyor. Bebek ile birlikte sorunların da büyüdüğü Badem ailesinde önceki filmlerde Hüseyin ile Müjgan arasında yaşanan duygusallıktan eser yok. Evlilik, çocuk, bir de işsizlik eklenince romantizm oldukça ötelenmiş. 
Diğer yandan ise, Hüseyin Badem (Ata Demirer) ve Firuzan (Demet Akbağ) arasındaki uyum ve enerji gayet iyi. Filmin kahkaha çıtası her karede daha da yükselerek artıyor. 
İspanyol lakaplı sevgilisi ile arası bozulan Firuzan, iki ara bir derede Badem ailesinin yanında alıyor soluğu. Tabii buna paralel Geyikli Kültür Festivali, bebek kaçırma hikayesi derken işler iyice sarpa sarıyor. 
Hüseyin ve Firuzan diğer filmlerde olduğu gibi bu devam filminde de döktürmeye devam ediyorlar. Sakın mendilsiz izlemeyin ama bu sefer ağlamaktan değil gülmekten kendinizi tutamayabilirsiniz. 
Güçlü kadroda Hakan Algül önemli oyuncuları da bir araya getirmiş. Erkan Can, Özge Borak, Salih Kalyon, Serra Yılmaz, Hazım Körmükçü, Durul Bazan, Naci Taşdöğen, Selahattin Taşdöğen, Yeşim Ceren Bozoğlu, Tarık Ünlüoğlu, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Meray Ülgen gibi isimlerle dakika bir gol bir misali kahkahayı basıyorsunuz.
Özellikle yurt dışından gelen Mercedes rolündeki (Serra Yılmaz) müthiş bir oyunculuk sergiliyor. Hele ki yılandan korkup kaçarken takla attığı bölümlerde  “Eyvah eyvah boynunu mu kırdı?” diye ayrı bir endişe de yaşıyorsunuz ama neyse ki durum kazasız belasız atlatılıyor. 
Film gerek durum komedisi, gerekse diyalogları itibarıyla güldüren ve eğlendiren bir keyif filmi olmuş. Çocukların yarı yıl tatili de hesaba katılırsa çoluk çocuk izlenecek müthiş bir film. Bu arada özellikle Ata Demirer, küfürsüz de komedi filminin nasıl yapılabileceğini ve insanların küfürsüz de güldürülebileceğini seyirciye güldürerek göstermiş. 
Sakın kaçırmayın.
İyi seyirler..

Yazarın Diğer Yazıları