BM'den flaş Trump açıklaması

BM'den flaş Trump açıklaması
BM Genel Sekreter Yardımcısı Jan Eliasson, ABD Seçimleri'nin ardından yaptığı açıklamada, Trump’ın BM içerisinde endişe yarattığını belirterek, "Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız" dedi.

rump Başkanlık Seçimleri kampanyası sırasında BM’yi “zayıf ve beceriksiz” olarak nitelemiş, “BM ne demokrasi ve özgürlüğün ne de ABD'nin dostu” diye konuşmuştu.

DHA’nın haberine göre; BM Genel Sekreter Yardımcısı Eliasson, İsveç televizyon kanalı SVT'ye yaptığı açıklamada, Donald Trump'ın demeçlerinin Amerikan politikasının değil, seçim kampanyasının bir parçası olmasını umduğunu söyledi.

Eliasson şunları söyledi: ‘‘Hiçbir ülke tek başına bir ada olamaz. Bugün hepimiz birbirimize bağımlıyız. Eminim ki ABD gelecekte de Birleşmiş Milletler’in önemli bir parçası olacaktır. Şurası açık ki BM yönetimi içerisinde bir endişe mevcut. ABD'ye oldukça bağımlı olduğumuz konular var. İklim sorunları, sığınmacı ve göçmen sorunları gibi. Başkanlığın devir sürecinde Trump'ın ekibiyle sorunları tartışıp, seçilecek hükümet ile oturup yapıcı bir ilişki için çalışacağız.”

TRUMP’IN AÇIKLAMALARI ENDİŞE VERİCİ!

Jan Eliasson, ABD'nin diğer ülkelerdeki seçim süreçlerinde gözlemcilik ile barışı koruyucu ve diğer askeri operasyonlarda Birleşmiş Milletler’e ihtiyacı olduğunu belirtip, Donald Trump'ın bunu anlayacağını ümit ettiğini belirtti.

Trump'ın konuşmalarında ABD'nin, Birleşmiş Milletler'e ekonomik desteğinde kesintiye gitme sinyalleri verdiğini ve bunun endişe verici olduğunu söyleyen Eliasson “Şu an zor bir dönemdeyiz. Ancak soğuk kanlılığımızı korumalıyız. İyi çalışan bir Birleşmiş Milletler'in ABD'nin kendi çıkarına olduğu noktasından hareket etmeliyiz” dedi.