BMW’den 50. yıl dokunuşu: 2023 M8 Competition tanıtıldı

BMW’den 50. yıl dokunuşu: 2023 M8 Competition tanıtıldı
M markasının 50. yılına özel detayların yer aldığı 2023 BMW M8 Competition modeli tanıtıldı. İşte yeni modelin özellikleri...

2023 BMW M8 Competition özellikleri

ShiftDelete''den alınan bilgilere göre, BMW, M markasının 50. yılını makyajlı M8 Competition modeliyle birlikte kutladı. Yeni modelini tanıtan şirket, özellikleri ile dikkat çeken 2023 BMW M8 Competition’u otomotiv tutkunlarının beğenisine sundu.

Mayıs 1972’de yarış programı için kurulan BMW M, zamanla BMW’nin yüksek performanslı modellerini geliştirmeye başladı. Mercedes AMG ve Audi RS gibi rakiplere sahip olan BMW M, bu yıl rekabeti bir üst seviyeye taşıdı.

2023 BMW M8 Competition özellikleri

Amelia Concours d’Elegance etkinliğinde tanıtılan modelin lansman rengi Daytona Beach Blue olarak seçildi. Yeni modelde ilk göze çarpan farklılık ise şirketin 50. doğum günü için yeni M rozeti. Mart 2022’den itibaren M Sport donanım paketine sahip BMW araç satın alan müşteriler, orijinal BMW Motorsport ambleminden ilham alan logoya sahip olacak.

2023 BMW M8 Competition, M3 ve M4 modellerinde yer alan karbon fiber koltuklar ile karşımıza çıktı. Bununla birlikte yeni modelde karbon fiber takviyeli plastik parçalar ve ışıklı M8 logoları yer alıyor. Direksiyonda ise eski modele göre ufak değişiklikler mevcut.

12.3 inç boyutunda büyük bir LCD dijital gösterge ile karşımıza çıkan model, sportif görünüşü ile dikkat çekiyor. Metalik gökdelen grisi, metalik Brooklyn grisi, metalik Isle of Man yeşili ve metalik BMW Tanzanite mavisi. olmak üzere müşterilere yeni renk seçenekleri sunuldu.

2023 BMW M8 Competition, önceki model ile aynı motor özelliklerine sahip. 4.4 Litre çift turbolu V8 motordan güç alan model, xDrive teknolojisiyle kullanıcılara sunuluyor. Araçta 617 beygir ve 759nm tork üretebilen motor ile birlikte sekiz vitesli otomatik şanzıman mevcut. Coupe ve Gran Coupe modellerinin 0-100 km/s hızlanma süreleri 3.2 saniye iken Cabrio modelinde bu değer 3.3 saniye olarak belirtildi.