Bodrum’da iki baraj kurudu, belediye su deposu dağıttı

Bodrum’da iki baraj kurudu, belediye su deposu dağıttı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki barajın kurumasıyla belediye su deposu dağıttı.

ekran-alintisi.jpg Muğla'nın dünyaca ünlü turizm merkezi Bodrum'da iki barajın kuruması nedeniyle su kesintileri yaşanmaya başladı. Bu kapsamda, belediye ekipleri ihtiyaç sahibi hanelere su desteği verirken, su deposu da dağıttı.

Bodrum'da kenti besleyen Mumcular ve Geyik barajındaki su seviyesi dibi gördü, belediye barajı kullanıma kapattı. Bu kapsamda, yarımadanın çok sayıda noktasında su kesintileri yaşanmaya başladı.

Bodrum Belediyesi ekipleri son 2 ayda 5 kuyudan toplam 6 bin 334 ton suyu vatandaşlara ulaştırdı. 7 tanker ile yapılan çalışmalarda 2 bin 309 haneye su temini sağlandı. Bunun yanı sıra ekipler başvurular sonrası ilk etapta 120 hanenin su deposu talebi karşılanmaya başladı.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: "Son dönemde kuraklık nedeniyle yaşanılan su sıkıntıları dolayısıyla halkımıza bir nebze de olsa destek olmak için su temini sağlamaya çalışıyoruz. Diğer yandan da deposu olmayan vatandaşlarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Bu nedenle, ilgili tüm birimlerimiz sistemli bir çalışma yürütüyor. Su deposu ihtiyacı olan vatandaşlarımızın başvuruları doğrultusunda dağıtım yapıyoruz. Bu zor günlerde de halkımıza destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

hrf.jpg

rtf.jpg

İlgili Haberler