Boeing ile yeni anlaşma

Boeing ile yeni anlaşma
Boeing ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) arasında 737 MAX uçakları irtifa dümeni üretimi için anlaşma imzalandı.

Amerikan havacılık şirketi Boeing ile  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) arasında 737 MAX uçakları irtifa dümeni üretimi için anlaşma imzalandı.

Anlaşma için TAI'nin Kahramankazan'daki tesislerinde tören düzenlendi.

Anlaşma, bir yandan TAI tarafından üretilen Boeing ticari uçak ürünlerini artırırken, diğer yandan Boeing'in dünyada en çok rağbet gören uçağı olan 737 MAX'ın hızlı üretim artışını da destekliyor.

737 programının performansını ve maliyet rekabetçiliğini destekleyen anlaşma, iki şirketin yakın endüstriyel iş birliğini daha da güçlendiriyor.

Uçağın yatay stabilizatörü üzerinde bulunan irtifa dümeni, uçağın alçalış ve yükselişini kontrol ediyor. TAI 2013’den beri diğer uçak modellerinde bu komponentin üretiminde Boeing’in doğrudan tedarikçiliğini yapıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, konuya ilişkin Türkiye'nin Boeing ile uzun yıllara dayanan bir geçmişi olduğunu söyledi.

Havacılık yapısal parçalarını üretmenin TAI açısından mükemmellik sağlanan bir iş olduğunu vurgulayan Demir, bu kabiliyetlerin F35 orta gövdede olduğu gibi daha sofistike kompozitlerin üretildiği, yüksek teknolojinin olduğu bir yere doğru gitmesi gerektiğini belirtti.